Mehmet Akif Çakmak- Hazır giyim ve konfeksiyon konusunda İzmir'in önde gelen kurumları 13-23 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri İzmir Fashion Time organizasyonu ile İzmir'i modanın merkezi haline getirmek için çalışmalara başladı. İzmir Fashion Time, Moda Tasarım Yarışması, IF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Gelinlik Tasarım Yarışması, İzmir Alışveriş Festivali, Milfest Moda ve Tasarım Festivali, gibi halen devam eden etkinlikleri de içine alacak. Birçok panel ve sokak sergileri İzmirliler ile buluşacak. Victoria Secret'in dünyaca ünlü top modelleri Adriana Lima, Gisele Bündchen, Alesssandra Ambrosio gibi isimler İzmir'e getirilecek. Ayrıca Eli Saab, Zuhair Murad gibi isimlerin yanı sıra Londra'dan, Milano'dan birçok ünlü tasarımcının İzmir Fashion Time etkinliğine katılması planlanıyor. Projenin taslak bütçesi 2,5 milyon TL olarak belirlenirken, İzmir Fashion Time'ın dünya çapında ses getirmesi amaçlanıyor.


İzmir konuşulsun istiyoruz


İzmir'de çeşitli zaman dilimleri içinde farklı moda organizasyonları yapıldığını söyleyen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, "Bir beyin fırtınası gerçekleştirdik. İzmir'de bu konu ile ilgilenen tüm kurumlarla görüştük ve projemizi anlattık. Dünyaca ünlü top modelleri, modacıları buraya getirmek istiyoruz. İzmir halkını da içine alan bir organizasyon gerçekleştireceğiz. 10 gün boyunca İzmir konuşulsun istiyoruz. Bütçe konusunda sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Projeyi tüm İzmir sahiplensin istiyoruz. Valimizi ziyaret ettiğimizde böyle bir organizasyonun EXPO tanıtımında da önemli bir rol üstlenebileceğini konuştuk. İzmir'in bu işi bildiğini herkese göstermek amacındayız" diye konuştu.

İzmir hak ettiği kadar tanınmıyor


Ege Giyim Sanayicileri Derneği Özcan Torun, projenin İzmir'in projesi olduğunu hatırlatarak, "İsmi olmayan bir İzmir projesi yaratalım dedik. İzmir'in hak ettiği kadar tanınmadığını düşünüyorum. Dışardan bakanlar buraya köy muamelesi yapıyor. İzmir'in neler yapabildiği göstermek istiyoruz. Bu projeden esnaf, öğrenciler, İzmir'in modacıları faydalansın istedik. Bütün kurumlar destek verdi ve bizimde sorumluluğumuz arttı" dedi.

İzmir Fashion Time organizasyonunu gelinlik fuarının bir halkası olarak gördüğünü ifade eden  İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ise, "Gelinlik fuarımız dünyada bir marka haline geldi. Bu tür organizasyonlarla çıtayı daha yukarılara taşırız diye umuyorum" diye konuştu.