Yüksek üretim kapasitesi ve disiplinli çalışma metodolojileriyle mobilya imalatının sınırlarını zorlayan yerli mobilya üreticilerinin çeyrek asırdır değişmeyen buluşma adresi İzmir Mobilya Fuarı’nda çıta yükseldi. Şehir merkezine 15, havalimanına 10 dakika mesafede kurulan Fuar İzmir, MODEKO’da tarihî bir sıçramaya sebep oldu. Çeyrek asırdır Uluslararası İzmir İhtisas Fuar Alanı’nda organizasyonu düzenleyen Efor Fuarcılık’tan, açılıştan yedi ay önce önemli bir açıklama geldi. MODEKO’nun organizatörü Efor Fuarcılık, Fuar İzmir alanı yer tahsislerinin büyük bölümünü tamamladığını duyurdu.

YENİ ALAN, YENİ HEYECAN

Türkiye’nin en kapsamlı mobilya fuarı MODEKO’nun, yeni alanla birlikte oluşan heyecanla hedef büyüttüğünü belirten İşleyen, “Son beş yıldır MODEKO’da tüm katılımcı başvurularına olumlu yanıt veremiyorduk. Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nın tamamını en verimli şekilde kullansak dahi yaklaşık 50-60 başvuruyu kabul edemiyorduk. Çeyrek asırdır düzenlediğimiz MODEKO, kabuğuna sığmıyordu. İzmir ekonomisine büyük ivme kazandıracak yeni fuar merkezinin, toplam 337 bin metrekareyle Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumunda olacak olması, katılımcılarımızı ve katılmak isteyen sektör temsilcilerini heyecanlandırdı. Fuar kompleksinin kent merkezine 10 kilometre, havaalanına 7 kilometre ve Aliağa–Menderes metrosuna da 3 kilometre mesafede yer alması ile herkesin rahatça ulaşabileceği noktada konuşlandırılması, katılım isteklerine ivme kazındırdı. Birçok etkinliğe evsahipliği yapabilecek nitelikteki 110 bin metrekarelik kapalı sergi holleri, seminer salonları, kapalı ve açık otoparkları, mobilya sektörünün bu prestij alanındaki fuara olan ilgisini arttırdı.” diye konuştu.

24-28 Şubat 2016 tarihlerinde Fuar İzmir'de düzenlenecek 27. İzmir Mobilya Fuarı'nın tanıtım çalışmaları, sektörün ulusal ve uluslararası organizasyonlarında yapılıyor. Yurtiçinde altı temsilcilik, Avrupa, Rusya, Azerbaycan, Ortadoğu ve İran merkezli dış temsilcilikleriyle ziyaretçi ve alım heyetleri programları oluşturuluyor. Son trendlerin sergileneceği fuara, sektör profesyonellerinin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.