Mehmet Akif Çakmak- EXPO 2020 sürecine sponsor desteği sağlayan Opel firması ile EXPO 2020 İTO İş Merkezi Ofisi'nde protokol imza töreni gerçekleştirildi. İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik ve bazı EXPO Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen protokolle birlikte Opel firması, 2013 yılı sonuna kadar 4 aracını EXPO faaliyetlerinde kullanılmak üzere tahsis etti. Yabancı heyetlerin İzmir'e ziyaretlerinde ve ofis hizmetlerinde kullanılacak olan 4 aracın devir teslimi nedeniyle bir araya geldiklerini söyleyen İzmir Valisi Cahit Kıraç, diğer firmaları da EXPO'ya faaliyetlerine destek olmaya çağırdı. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik ise gönüllü tanıtım elçisi olmak istediklerini ifade etti.


EXPO'ya destek bekliyoruz

EXPO 2020 için lobi faaliyetlerinin yaygınlaştırıldığı bir döneme girdiklerini belirten Vali Cahit Kıraç, söz konusu 4 aracın tahsisinin kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Araçları yurtdışından gelen konukların gezdirilmesinde ve ofis hizmetlerinde kullanacaklarını dile getiren Kıraç, "Opel firması 2013 yılı sonuna kadar 3 Insignia ve bir Zafira modelini EXPO için tahsis etti. İlk defa bu çapta destek veren Opel firmasına teşekkür ediyoruz. Buradan EXPO'ya hizmet etmek isteyen diğer firmalara da çağrıda bulunuyorum. Özellikle yurtdışı bağlantılı firmalarımızın EXPO faaliyetlerinde desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

EXPO'nun bir Türkiye projesi olduğunun altını çizen Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik ise, "Gönüllü tanıtım elçisi olmak istiyoruz. Yaptığımız bütün faaliyetlerde EXPO'nun tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. Bu yaptığımız belki çok şey değil ama kazanacağımızdan şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.