Mehmet Akif Çakmak- Çevre mevzuatına uyumun kolaylaştırılması ve farkındalığın artırılmasını amaçlayan Entegre Çevre Eğitim Projesi, EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle EBSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarında söz alan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, katı atıkların toplanması ile ilgili eleştirilerde bulundu. Çiçekçi, bedellerin şeffaf bir biçimde toplanması gerektiğini belirterek, "Şehrin içerisinde birbirine komşu belediyelerde katı atık bedelleri farklı çıkıyor. Katı Atık Bertarafı Yönetmeliği her yerde eşit ve adil biçimde uygulanmalıdır. Eğer bu yönetmelik her yerde eşit ve adil biçimde uygulanmazsa, her ilçe açıklarını katı atık ücretlerinden kapatır" dedi.  

EBSO olarak çevre konusunda duyarlı davrandıkları ifade eden Erdoğan Çiçekçi, aldıkları ödüllerle bu durumu tüm kamuoyuna gösterdiklerini belirtti. Katı Atık Bertarafı Yönetmeliği'nde yaşanan sıkıntılara değinen Çiçekçi, katı atık bedellerinin vatandaşlardan, ticari ve sanayi kuruluşlarından alındığını fakat henüz şeffaflığın sağlanamadığını dile getirdi. Katı Atık Bertarafı Yönetmeliği ile belediyelerin meclislerinden halkı bilgilendirmesi gerektiğini savunan Çiçekçi, "Bizim gördüğümüz ilçe belediyelerinden sadece bir veya ikisi bunu yapmış. Şehrin içerisinde birbirine komşu iki ilçeden çok farklı katı atık ücretleri alındığını görüyoruz. Eğer bu uygulama her yerde eşit ve adil biçimde uygulanmazsa her ilçe açıklarını katı atık ücretlerinden kapatır" dedi.

Atık yağlara servet ödediklerini de söyleyen Çiçekçi, "Sistem yağı bırakana büyük külfetler getiriyor. Atıklar ekonomik değerdir. Atıkların değerlendirilmesi için vatandaşların, sanayicilerin teşvik edilmesi gerekir. Sürekli ceza kesiliyor, ceza kesilmesi insanları kaçak yollara itiyor" ifadelerini kullandı.