Mehmet Akif Çakmak- SGK İzmir İl Müdürlüğü 2012 yılında emekli olan personele teşekkür plaketi verirken, SGK İl Müdürü Ahmet Gül de SGK'nın İzmir'deki durumu hakkında çeşitli bilgiler verdi. İzmir'de 1280 SGK personelinin bulunduğunu söyleyen Gül, kurumun son 5-10 yılda yakaladığı gelişmeye dikkat çekti. SGK'nın yaptığı reformların İzmir'de somut şekilde hissedildiğini belirten Gül, standartları daha yukarı çekeceklerini dile getirdi.

Ortalama 20 günde emekli aylıkları bağlanıyor


Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 2012 yılında emekli olan personel için düzenlenen toplantıya katılan SGK İl Müdürü Ahmet Gül, SGK'nın İzmir'deki bütün merkezlerinde aynı hizmetin sunulduğunu belirterek "Ortalama 8 ayda bağlanan emekli aylıkları artık ortalama 20 günde bağlanıyor. SMS ile işveren ve sigortalılarımızı bilgilendiriyoruz. Elektronik ortamda birçok işlemi kısa sürede sonlandırıyoruz" dedi.

Sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaşması amacıyla ilköğretim okullarında hikaye kitapları dağıttıklarını dile getiren Gül, "Bunu ilk defa İzmir'de yaptık. Ayrıca emekliliğine en az altı ay kalmış 4/b statüsündeki sigortalılarımıza emekli olacakları günü ve şartları Beyaz Zarf Projesi ile bildirdik" dedi. SGK bünyesinde bir tiyatro grubu da oluşturacaklarını belirten Gül, "Biz bu çalışmalarımızı aidiyet duygusunu artırmak için yapıyoruz. Emekli olan personelimize teşekkür plaketi vererek onları onurlandırmak için buradayız. SGK personelinin gece gündüz demeden büyük özveri göstererek çalıştığını iyi bilmekteyim. Şu an yakaladığımız seviye 5-10 yıl önce hayaldi. Şu an hizmet kalite ve standartlarımızla özel sektör ile yarışır duruma geldik. Bu seviyeye ulaşmamızda en büyük pay personelimizindir" diye konuştu.
Geçtiğimiz aylarda istifa eden bir önceki SGK İl Müdürü Mustafa Keskin'e teşekkür eden Gül, Mustafa Keskin'in SGK İzmir İl Müdürlüğü'nün başarısında büyük etken olduğunu söyledi.