Esin Gençel- Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Keskin'in memuriyetten ayrılması ile SGK İzmir İl Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Gül, düzenlediği toplantı ile yapacaklarını anlattı. SGK İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Ahmet Gül, kayıtdışı iş yerlerinin büyük problem olduğunu belirterek, bu konuda mücadele edeceklerini söyledi. Gül, sözlerine şu şekilde devam etti: "Ülke olarak kayıtdışı iş yerleri ile ilgili mücadelemiz sürmekte. Diğer kamu kurum ve kuruşları ile ortak bir çalışma yürüteceğiz. Kurum başkanlığımızca sahte işyeri takibi yapılıyor. Örneğin Ankara'da sahte işyeri açan bir kişi tüm Türkiye'de şüpheli hale geliyor. Amacımız sağlıklı ve uzun vadeli bir emeklilik için kayıtlıların, kurumlara primlerinin tam yatırılmasını sağlamak. Bu konuda emniyet güçleriyle de ortak mücadele vereceğiz."

Yeni SGK İl Müdürü Gül, 22 sosyal güvenlik merkez müdürlüğü, 3 sağlık sosyal güvenlik merkez müdürlüğü ve 1 mali hizmetler sosyal güvenlik merkezi müdürlüğü ile hizmet verdiklerini belirterek, "Sosyal Güvenlik hizmetlerinin neredeyse tamamına yakınının, standart bir şekilde tüm sosyal güvenlik merkezlerinde sunulabilir olması ilk defa İzmir'de gerçekleşti. 8 ayda sağlanabilen emekli aylıklarını 20 günde bağlanabilir duruma getirdik. Elektronik sigorta hizmetleri de vermekteyiz. Bizim amacımız vatandaşa erişilebilir, hızlı, güleryüzlü ve kaliteli hizmet vermektir " dedi.

Gelecek projelerinden söz eden Gül, "4 ay içinde Aliağa, 2-3 ay içerisinde ise Karşıyaka Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin (SGM) hizmet binaları tamamlanacak. Konak SGM binamız geçici olarak eski Bağ-Kur binamıza taşınmış olup, bu binanın fiziki ve özellikle bulunduğu konumdan biz de memnun değiliz. Konak SGM ile aynı hizmeti sunan değişik ilçelerde toplam 22 SGM bulunmakta. Vatandaşlarımız kendilerine en yakın noktada yer alan SGM'ye müracaat ederek işlerini kolaylaştıracaktır" diye konuştu.