Gülçin Karaegemen- 2012 yılı sonunda Şifa Üniversitesi çatısı altında yeniden yapılandırılan Şifa Sağlık Grubu, ek yatırımlarla yatak kapasitesini 600'e yükseltiyor.  Yeniden yapılandırma sürecini değerlendiren Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, 2010 Aralık ayından itibaren İzmir'de Gaziemir'den başlamak üzere farklı bölgelerde hastane ve tıp merkezleri açarak, sağlık hizmetlerimizi yaygınlaştırmaya devam etttiklerini belirtti. 2013 yılında da sağlık ve eğitim yatırımlarımlarını sürdüreceklerini açıklayan Ateş, Mart ayı içerisinde Buca kampüsümüzü, nisan ayında ana kampüsümüzün yanında yer alan Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'ni hizmete açmayı planlıyoruz. Böylece 2013 yılı başlarında toplam 10 kurumla Türkiye'nin sağlığına ve sağlık eğitimine hizmet veriyor olacağız. Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi yanında başlayan yeni hastane yatırımımız ise 2014 Eylül ayında tamamlanacak" dedi.


45 milyon dolarlık yatırım

2008 yılından sonraki süreçte Şifa Sağlık Grubu'nun sağlığa ve sağlık eğitimine yaklaşık 45 milyon dolarlık yatırım yapıldığını anlatan Prof. Dr. Ateş, "Önümüzdeki üç yılda 45 milyon dolarlık yeni yatırım planlıyoruz. Böylece 2016 yılına kadar toplam yatırımımız 90 milyon doları bulacak" şeklinde konuştu. Şifa Üniversitesi hastanelerinin halen İzmir'de 300 yatakla hizmet verdiğini vurgulayan Ateş, Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ek binası, Gaziemir Hastanesi ile Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü projelerinin tamamlanması ile yatak kapasitesinin 600'e çıkacağını açıklayarak, Şifa'nın 2014 yılında Türkiye'de en yüksek yataklı tedavi kapasitesine sahip vakıf üniversitesi olacağını söyledi.


İstihdam önemli

İstihdam konularına da büyük önem verdiklerini kaydeden Ateş, 2008 yılında bin 200 kişi olan grubun toplam istihdamının, bugün için bin 850 kişiyi aştığını söyledi. 30'u profesör ve doçent olmak üzere İzmir'de toplam 245 doktorla sağlık hizmeti verdiklerini belirten Mehmet Ateş, nisan ayında Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin devreye girmesiyle sayının 300'ün üzerine çıkacağının altını çizdi.


Hem eğitim hem sağlık hizmeti


Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsünün 2013 Mart ayında hizmete açılacağını vurgulayan Ateş, ilk etapta ayakta tedavi ve günlük cerrahi işlemlere yönelik hizmetler verileceğini belirterek, "Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve bu ay içinde YÖK onayına sunulacak Şifa Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu, ağırlıklı olarak eğitimlerini bu kampüste sürdürecek. Yeni eğitim yılının başlayacağı ekim ayı itibariyle de burada hem eğitim faaliyetleri başlayacak hem de 50 yataklı bir hastane devreye alınarak yataklı sağlık hizmetleri sunulmaya başlanacak" şeklinde konuştu.


Yeni yatırımlar

Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin de alan ve tadilat çalışmaları devam ettiğini kaydeden Ateş, Fakültenin nisan ayı içinde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. "Burada hem öğrencilerin eğitim yapması hem de halka diş sağlığı hizmeti sunulması hedefleniyor" diye konuşan Ateş, şunları söyledi: "Gaziemir Eğitim Araştırma Hastanesi'nin inşaatı, yaz aylarında tamamlanacak ve burası 64 yataklı bir hastane olacak. Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi'nin büyütülmesi amaçlanarak ek bina çalışmalarına başlanıldı. Bina Eylül 2014'te tamamlanacak. Bu yatırımla yatak kapasitesi 350'ye çıkacacak."