Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır" açıklamasından sonra bir israf açıklaması da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Ancak Şimşek, Arınç'ın tam tersine israfın olmadığını savunarak, devletin bütün kiralara ödediği paranın 350 milyon TL olduğunu ve bunun bütçenin binde 1'i bile olmadığını iddia etti. Şimşek, vatandaşta 'israf var' algısı oluşturulmaya çalışıldığını da söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Geçen sene bütün Türkiye'de kamunun kullandığı taşıtların bakımı, onarımı, yakıtı, satın alması, kira giderleri bütçenin sadece binde 7'si. Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1'i dahi değil" dedi.Türkiye'nin kamu tasarrufları alanında önemli bir başarı kaydettiğini vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Vatandaş algısı bu değil. Vatandaş, 'şu, şu araba aldı, şu kadar para' diye bakıyor. Geçen sene bütün Türkiye'de kamunun kullandığı taşıtların bakımı, onarımı, yakıtı, satın alması, kira giderleri bütçenin sadece binde 7'si. Eskişehir Yolu'nda muazzam lüks kiralardan bahsediliyor. Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1'i dahi değil ama vatandaşta 'israf var' algısı oluşturuluyor. Hangi çerçeveden bakarsanız bakın, kamu dengelerinde çok dramatik bir iyileşme yaşandı. Kamunun tasarruflarını koruyacağız. Mali disiplinden geri adım atmayacağız. Türkiye'de bir cari açık sorunu varken, ikiz açık sorununu kaldıramayız, buna izin vermeyeceğiz. Cari açık sarı ışıktır, o büyük bütçe açığı ile birleşirse kırmızı ışığa döner."