Mehmet Akif Çakmak- Kış ayları olmasına rağmen süt üretiminin giderek arttığını ve sütlerin birikmeye başladığını belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, "Bazı insanlar ekmeğimizle oynuyor, sağlıksız koşullarda ucuza üretilen ürünler yüzünden sütlerimizi satamama korkusu içerisindeyiz. Süt üretimi giderek artıyor, böyle giderse kriz yaşanabilir" dedi.


Sütler elde kalabilir


Yapılacak denetimlerle sağlıksız süt üretiminin önüne geçilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Mahmut Eskiyörük, "Sütler mutlaka örgütlenme ile toplanmalı, bizim yeterli kalitede görmediğimiz sütler başkaları tarafından alınıyor ve ucuza satılıyor. Güvenilir süt tüketimini ancak örgütlenme ile sağlayabiliriz. Bir takım çevreler süt tüketiminin artmasını istemiyor, bir doktor televizyona çıkıp çocuklarınıza süt içirmeyin diyebiliyor. Bazı insanlar ekmeğimizle oynuyor düşüncesini taşıyoruz, sağlıksız koşullarda ucuza üretilen ürünler yüzünden sütlerimizi satamama korkusu içerisindeyiz. Süt üretimi artıyor böyle giderse kriz yaşanabilir" şeklinde konuştu. Kış ayları olmasına rağmen üretimin şu an yüzde 8 arttığını, Mart ayında ise yüzde 15'lik bir artış beklediklerini ifade eden Mahmut Eskiyörük, "Süt fiyatları 79 kuruşa yükseldi, üretici yem vermeye başladı ve üretim doğal olarak arttı. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte bu sütler satılamazsa büyük bir kriz yaşanacak ve sütler elde kalacak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı Okul Sütü Projesi'nin devam ettiğini ve ikinci dönem için protokol imzaladıklarını belirterek, "Pazartesi gününden itibaren yeniden süt dağıtımına başladık, 248 okul, 194 bin 922 öğrenciye 16 hafta boyunca süt dağıtacağız. Belediye'nin bize bildirdiği okul sayısı kadar sütü her gün çocuklarımıza ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.