Geçen 1 Şubat'ta getirilen yasakla kredi kartıyla taksitli satış yapamayan ve sıkıntılı bir süreç geçiren kuyumcular, verdikleri mücadelenin ardından bu karardan dönülmesiyle sevindi. Kredi kartı ile taksitli satışların yeniden başlamasıyla birlikte hareketlilik başlarken kuyumcu esnafının da yüzü güldü. Daha önce, işyerlerindeki pos cihazlarını sökerek alınan karara tepki gösteren esnafın kapısını, bankacılar tekrar çalmaya başladı.

İzmir Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Turgay Baransel, birkaç çürük elma yüzünden, kredi kartına taksitli satış imkanının kaldırılmasıyla sektörde işini düzgün yapanların bundan olumsuz etkilendiğini belirterek, "Başka işler yapanlar da kuyumculuğa başlayıp içimize girdiler. Pos cihazları ile tefecilik yapanları tespit etmek Maliye'nin elindeydi. Çünkü kredi kartı denetiminin bir ucunda onlar vardı. Verdiğimiz haklı mücadeleyi kazandık" dedi.

Kemeraltı Çarşısı'ndaki Kuyumcular Çarsısı esnaflarından Osman Coşkun, yasaklama kararından önce kredi kartı ile 10-12 taksit imkanı ile satış yaptıklarını, bu süreçte büyük maddi kayba uğradığını belirtti. Coşkun, "İş yapacağımız düğün mevsiminde işlerimizde yüzde 70'lere varan azalmalar oldu. Kredi kartı kullanımı hayatımızın bir parçası. Şimdi bu yanlıştan dönüldü, dört taksit imkanı getirildi. Pos cihazlarını yeniden bağlatmaya başladık. Çarşıda, bankalar arasında müşteri rekabeti başladı" diye konuştu.