Ayşegül Başcı-Altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşları da kuyumcuları da zor durumda bırakıyor. Vatandaş altın alamamaktan kuyumcu ise altın satamamaktan şikayetçi. Müşterilerin azalmasından yakınan esnaf, fiyatlar ne kadar artarsa artsın yazın yine de kazanç sağladıklarını dile getirdi. Yılbaşında gram altının fiyatı 153 TL'den 159 TL'ye yükselmesine rağmen peynir ekmek gibi satıldığını ifade eden kuyumcu Bayram İpekli, 'Çeyrek ve yarım altının alıcısı aşağı yukarı aynı, fakat tam altının alıcısı bu dönemde yok denecek kadar az' dedi.

Dönem dönem satışların değiştiğini ifade eden İpekli, 'Tahminen 3-5 ay pek bir şey satmadığımız da oluyor, bir ayda bir maldan 50-60 tane sattığımız da, talep meselesi. Daha çok yaz ayları kazanç sağlıyoruz. Ekim ayından Ocak ayına kadar olan süreçte pek bir kazanç sağladığımız söylenemez' dedi.

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından günü yüzde 0,44 azalışla 159,50 liradan tamamladı. Kemeraltı'nda, dün kapanışta çeyrek altın 254 lira, Cumhuriyet altını 1056 liradan satıldı.