Alsancak Stadı'nın yıkılması ve yerine alışveriş merkezi yapılmak istenmesine karşı tepkiler sürüyor. Spor kulüpleri taraftarlarının, İzmir Büyükşehir ve Konak belediyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da art arda tepkilerini ortaya koyuyor.

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, turizmciler olarak Alsancak Stadı'nın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılmasına sıcak bakmadıklarını dile getirdi. "Stadyumun yerine alışveriş merkezi yapılması, Kruvaziyer Limanı'ndan Kemeraltı'na uzanan akstaki esnaf için ciddi sıkıntı yaratacak bir karar olur" diyen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir karar, kruvaziyerle kente gelmiş ve sınırlı saatleri olan turisti, kentin yaşam tarzından uzaklaştırmak olur. Bizim tercihimiz turistin kruvaziyerden çıkıp Kordon boyunca yol alması, Alsancak'tan Kemeraltı'na gidip, oradan da Agora'yı gezmesi ve Kadifekale'yi tanımasıdır. Yani İzmir'in kültürel, sosyal, arkeolojik değerleriyle tanışmasını istiyoruz."

Kruvaziyer Limanı'ndan Kemeraltı'na uzanan aksın Kültür ve Turizm Bakanlığını'nın da üzerinde çalıştığı bir aks olduğunu hatırlatan ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir'e gelen turistin şehri tanımasını, yaşamasını istediklerini belirterek şu görüşleri dile getirdi:

"Turist Kordon'da deniz havası alıp çayını içsin, ardından Kemeraltı'nda alışverişini yapıp, yemeğini yesin. İzmir'in gastronomisiyle, sosyal yaşamıyla, kültürüyle, güler yüzlü insanıyla tanışsın istiyoruz. Kruvaziyerden çıkıp alışveriş merkezinde gününü geçirecek turist ne İzmir'i yaşamış ne de tanımış olacaktır. Biz AVM'yi turiste şehri tanıtamayacağımız, şehri yaşatamayacağımız, esnafa katma değer yaratamayacağımız için istemiyoruz."