Üretim Araştırmaları Derneği tarafından 12 yıldır çoğunlukla İstanbul'da düzenlenen "Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu" ilk kez İzmir'de gerçekleştirilecek. "Üretim Zirvesi" olarak da bilinen organizasyon, her sene olduğu gibi yine siyaset, bilim, iş ve medya dünyasından 100'ün üzerinde ismi bir araya getirecek. Yeni üretim teknikleri, başta Ar-Ge çalışmaları olmak üzere dünya çapındaki son gelişmeler ele alınacak. Küresel ekonomideki değişim ve Türkiye'ye yansımalarıyla, yükselen sektörler, yatırım fırsatları da masaya yatırılacak. İki gün boyunca konuşulacaklar, sanayicilere ve işadamlarına yön verecek, yeni yatırımların önünü açacak.

27 ve 28 Eylül tarihlerindeki sempozyum için üniversitelere, iş alemine çağrıda bulunuldu. Katılmak isteyenlerin özet bildirilerini 24 Şubat'a kadar ulaştırması gerektiği bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu'nun ilk kez İzmir'de düzenlenecek olmasının Ege Bölgesi açısından da sevindirici olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Çevik, İzmir ve Ege'nin, Türkiye'nin değeri giderek yükselen cazibe merkezi haline geldiğine işaret etti, "Bölgemizin yıldızı parlıyor, yerli ve yabancı yatırımcıların gözü burada, yeni projeler peş peşe geliyor. Üniversitemizin ev sahipliğindeki üretim zirvesi, bu sürecin hızına hız katacak" dedi.