Karahayıt'ta bulunan Richmond Otel'de Denizli İşadamları Derneği (DİAD)'nin davetlisi olan Yılmaz, iş adamlarına ekonomi gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. DİAD'ın etkinliğine, Denizli Vali Yardımcı Halil İbrahim Ertekin, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve çok sayıda iş adamı katıldı.

DİAD Başkanı Erdem Aydın, Denizli'nin dünyaya açılan penceresi olmaya çalıştıklarını, yurt içi ve yurt dışı iş gezileriyle bölgesel ve bölgeler arası iş birliğini arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Aydın, "Bin 460 üye sayısına ulaştık. Derneğimiz konfederasyon olarak TUSKON'na bağlıdır. TUSKON 42 bin 500 iş adamıyla Türkiye'nin en büyük iş federasyonudur. Yol haritamızı oluştururken faydalandığımız TUSKON'un alt yapısı sayesinde doğru ilkelerle doğru temaslar kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bakanlarımızın yurt dışı seyahatlerinde iş gezilerinde birçok üyemizi TUSKON sayesinde heyetlere dahil ettik." dedi.

Küresel ekonomi ivme kaybetti

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz da konuşmasında 2007 Ağustos ayında başlayan krizin henüz sona ermediğini ifade etti. Yılmaz, "Bugün itibari ile henüz istikrar tesis edilmedi. Olumsuz hava devam ediyor. Küresel ekonomi ivme kaybetmiştir." diye konuştu.
Krizin neresinde olunduğunun aslında bilinmediğini vurgulayan Yılmaz, "Çünkü çok fazla yol alamadık. Bugün 'içinden geçmekte olduğumuz bu krizin neresindeyiz' diye sorduğumuzda vereceğimiz cevap çok olumlu değil. Kriz yönetilmesi gereken bir durumdur. Dolayısıyla siz iş adamları olarak olanı biteni takip etmeli ve doğru okumalısınız. Henüz var olan dengesizlikler giderilemedi." dedi.
Krizin Avrupa bölgesi ekonomisini derinden etkilemeye devam etiğini anlatan Yılmaz, "Biz de bundan etkilenmeye devam ediyoruz. Satır başı olarak sıralamak gerekirse Avrupa bölgesinin sorunları şunlardır: Bütçe açıkları, bankalar ve bankacılık sistemindeki sorunlar. Bütün bunların yanı sıra sistem kurtarılacak mı sorusu hala açıkta." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, DİAD Başkanı Aydın, Yılmaz'a plaket takdim etti.