İş dünyası olarak en büyük temennilerinin uzlaşı olduğunu belirten Yorgancılar, Başbakan, Bakanlar ve İzmir milletvekillerine bu hassasiyet ve endişeleri içeren bir mektup yazdığını açıkladı. Yorgancılar, “Mektupta, Türkiye'nin belirsizlik sürecinden kurtarılarak ülke menfaatleri doğrultusunda ortak aklın devreye girerek güçlü bir koalisyon ile hükümetin kurulup bir an önce bekleyen sorunlara çözüm üretilmesini dileğimizi ve bize düşen bir görev olduğu takdirde, ülkemiz adına göreve hazır olduğumuzun da altını çizdik" dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak, her zaman ülkemizde siyasi-ekonomik ve toplumsal alanda yaşanan olaylar karşısında duyarlı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydeden Yorgancılar, “Bu anlayış içerisinde son günlerde hain pusularla şehit edilen askerlerimiz, polislerimiz ve masum vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Terörün çözümünün TBMM olduğu inancındayız. Silahla çözüm sürecinin olmayacağı geçmişte de ortaya kondu. Bugün de hala devam ettiğini üzülerek görmekteyiz.

Ülkede hızla tırmanan gerginlik ve artan terör olayları, toplumsal huzuru ve barışı bozarken, ülke ve kent ekonomisine de yansımaları olumsuz olmaktadır. Tüm bu gelişmelerden ve belirsizliklerden üyelerimiz de bizler de büyük bir endişe duymaktayız" dedi.

7 Haziran seçimlerinin üzerinden 53 gün geçmesine rağmen hükümet kurma adına atılan adımlar henüz sonuç vermediğini vurgulayan Yorgancılar, "Yazdığımız mektupta Türkiye'nin belirsizlik sürecinden kurtarılarak ülke menfaatleri doğrultusunda ortak aklın devreye girerek güçlü bir koalisyon ile hükümetin kurulup bir an önce bekleyen sorunlara çözüm üretilmesini istedik" dedi.

Yorgancılar, Türkiye'nin de koalisyonla yönetilebileceğini, başarılı sonuçların ortaya konulabileceğini tüm dünyaya göstermesi gerektiğini vurguladı.