Akhisarspor, Trabzon deplasmanında kalecisi Lukac ile ayakta kalmayı başardı, öne geçti ama son 20 dakika içerisinde yediği 2 golle 2-1 mağlup oldu, evine eli boş döndü. Fakat Akhisar'ın yediği ikinci golde verilen penaltı, VAR'da incelenmesine rağmen çok ağır bir karar oldu.

***

Karşılaşmaya Trabzon hızlı bir giriş yaptı. Maç neredeyse tek kale oynandı. Akhisar uzun süre rakip kaleye gidemedi. Rakip ceza alanına ilk defa 8. dakikada topu sokabildi. O da kazanılan serbest vuruştan oldu. Kaleci Uğurcan da çıkıp aldı. İlk kez ceza alanın içerisinde bir Akhisarlı topla buluştuğunda da dakikalar 19'u gösteriyordu.
Yeşil siyahlılar, Trabzon ataklarını orta saha civarında karşılamaları gerekirken, bunu başaramadılar ve yavaş yavaş ceza alanı önüne kadar çekildiler. Böyle olunca rakiplerine şut şansı verdiler. Lukac günündeydi ve kalesini başarıyla korudu ve birçok tehlikeyi başarıyla savuşturdu.
Akhisar ancak ilk yarının sonlarına doğru kontra ataklarda başarı sağlamaya başladı. Pozisyonlar buldu, bu sefer de kaleci Uğurcan tüm ataklarda başarıyla kalesini savundu.

***

İkinci yarı, ilk yarının sonları gibi devam etti. Trabzon bastırdı, Akhisar savundu, hızlı hücumlarla rakip kaleye gitti. Bir tarafta Lukac, diğer tarafta Uğurcan başarılı kurtarışlar yaptı.
62. dakikada Trabzon bir korner kullandı, Akhisarlı oyuncular kaptı, hızla rakip kaleye gidip, golü de attı. Bu kadar çok pozisyonun olduğu bir maçta, skoru korumak da zordu. Kornerden yenen bir gol beraberliği getirdi, sonrasında tartışmalı bir penaltı ile ev sahibi takım öne geçti. Penaltı pozisyonu tartışmaya açıktı. Öyle ki uzun bir bekleyişe rağmen, VAR hakemleri tam kararı veremedi, hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun da izlemesini istedi. Akhisarlı oyuncular bu karara çok itiraz ettiler. Haksız da sayılmazlardı. Penaltının verilmemesi gerekirdi çünkü iki kişi topa ayak uzatıyor ve ikisi de topa dokunuyordu.
Golden sonra oyun şekli tamamen değişti. Akhisar hücum etmeye çalıştı, Trabzon hızlı hücumlarla çıktı. Heyecan yüksekti. Her iki takım da gol atabilirdi, başka gol olmadı.

***

Geleyim Akhisar'a. Ligin sonunda olmak özgüven kaybına neden olmuş. Bu yüzden defansif oyunu yeğliyor. Orta sahada baskıya başlamaları gerekirken, rakibini ceza alanına kadar yaklaştırıyor. Bu kadar dar alanda şut çekme imkânı da veriyor.
Duran toplar da bir felaket. Herkesin ceza alanına gelip defans yapmasına rağmen, yine de boşta oyuncular bırakıyor. Markaj çok kötü. Kafa toplarında da oldukça başarısızlar. Mustafa Yumlu, mumla aranıyor.
Hızlı hücumda da yeterince iyi değiller. Bir gol attılar fakat rakibi tedirgin edecek ataklar yapılamadı, basit hatalar yüzünden tehlike yaşatamadan kesildi. Örneğin, 33. dakikada Zeki topu kaptı, orta sahadan rakip ceza alanı önüne kadar gitti ama topu kaptığı kişinin peşinden geldiğini anlayamadı ve kaptırdı. İşin kötü tarafı, takım arkadaşları da uyarmadı, dikkat etmesi için...
57'de Akhisar çıkarken, Barbosa kaptırdı, eksik yakalansa da tehlike yaşanmadı. Hemen ardından yeşil siyahlı takım atağa çıktı. Topla buluşan Barbosa, ceza alanı içine bomboş iken orta yapmak istedi, top taca gitti. 20 m. ilerisindeki arkadaşlarını topla buluşturamadı. Aklıma ilk gelen şey, Barbosa'nın oldukça güçsüz düşmesi oldu.  

***

Bu mücadelenin öne çıkardığım olayında başrol oyuncusu kaleci Uğurcan Çakır idi. 8. dakikada sakatlandı. Tedavisini bekledik. Tedavisi bitti, kramponlarından memnun değildi sanırım, değiştirmesini bekledik. Ardından eldivenini giydi, bunun için de bekledik. En son da kaleci vuruşu kullanacaktı, arkadaşlarının saha içi dizilimlerini kontrol etmesini ve vuruş yapmasını bekledik. Yaklaşık 3 dakikayı buldu.