TOKİ Başkanı Ergün Turan, 250 lira dolayında taksitle konut sahibi olmak isteyen emekliler için ön taleplerin alınacağını açıkladı.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı.
Bu kapsamda 250 lira dolayında taksitle konut sahibi olmak isteyen emeklilerimizin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, 'Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ikinci baharı müjdelemek' dedi.
Emeklilerin, daha önceTOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Hane gelirinin en fazla 3 bin 200 lira olması şartlar arasında yer alıyor.

Her ay 5 bin konut

2002'den bu yana 577 bin 892 adet sosyal konut teslim eden TOKİ 2016'da hedefi büyüttü. TOKİ Başkanı Ergün Turan, ocak ayı içinde yaklaşık 5 bin nitelikli sosyal konut için ihaleye çıkacaklarını belirterek 13 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 17 konut için 2016 yılının Ocak ayında ihaleleri için tarih belirlendiğini söyledi. Ergün 2016'da aylık ortalama 5 bin konutun ihalesine çıkacaklarını ifade ederken yıl boyunca yakalanacak üretim hedefinin de 60 bine çıkarılacağını ifade etti.
Böylece Türkiye'de yıllık konut üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu gerçekleştiren TOKİ üretim kapasitesini de yüzde 50 oranında artırmış olacak. Üretimin zirveye çıktığı yıllarda bu rakam yıllık 40 bin civarında seyrediyordu.

Volkswagen'den yeni haber

VW'den yapılan açıklamada, Almanya Federal Motorlu Ulaşım Dairesi (KBA), Federal Ulaştırma Bakanlığı ve VW'nin ortaklaşa yaptıkları soruşturma sonunda 800 bin aracın değil, 36 bin aracın emisyon seviyesinde tutarsızlık olabileceği bildirildi.
Açıklamada, '(Emisyon seviyesinde) Tutarsızlık, yapılan dahili ölçümler sonucu sadece dokuz farklı modelde tespit edildi' ifadesi kullanıldı. Dizel araçlardaki emisyon testi skandalıyla gündemde olan VW, ekim ayının sonunda yaptığı açıklamada, bu yılın 3. çeyreğinde 3 milyar 479 milyon euro faaliyet zararı açıklamıştı.Bu Alman firmasının bütün dünyadaki araçları 'hileli' çıkarken, nedense Türkiye'de hepsi iyi ve kaliteli...
Bunu nereden mi çıkardım?
Tabii ki bizim bakanlıktan ve de yetkililerden hiç ses çıkmamasından. Ayrıca Volkswagen'in belli gazete ve televizyonlara arkası bitmeyen reklamlar vermesinden...

Zararı ne kadar?

15 yıldır çeyreklik bazda ilk defa faaliyet zararı açıklayan şirket, dünya genelinde yaklaşık 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiği bildirilmiş, skandalın ardından firmanın Almanya'daki merkezinden bu konudaki zararın karşılanması için 6,5 milyar euroluk bütçe ayrıldığı açıklanmıştı.

Manisa da bir ilk 'Fark Et, Fark Yarat'

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yunusemre Belediyesi arasında imzalanan 'Fark Et, Fark Yarat' projesi kapsamında Yunusemre ilçesinde yaşayan 14-17 yaş aralığındaki gençler, bağımlılık ve farkındalık oluşturmak sağlıklı yaşam bilinci kazanmak amacıyla akıl oyunları oynadı. 'Fark Et, Fark Yarat' projesi kapsamında Manisa'da ilk olarak Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Polinas Teknik ve Endüstrisi Meslek Lisesi, Toki Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen program kapsamında 14-17 yaş aralığındaki gençler, küçük gruplar halinde akıl oyunları oynadı. Programlarda Proje Eğitmeni Onur Çifçi, tarafından öğrencilere seminer verildi.
Gençlik Merkezleri Proje Koordinasyon Müdürü Günseli Duman 'Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün, gençlik merkezlerli bünyesinde Yunusemre Belediyesi ile başlattığı bir ortak bir proje. Projemizin ismi 'Fark Et, Fark Yarat'.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği okullarda öğrencilerimizin kişisel gelişimlerinde, sağlık yaşantılarında farkındalık yaratmak ve bunları hayat boyu olumlu hale dönüştürmek istiyoruz. Çocuklar 5 ve yaz 10 yıllarını geçirdikten sonra değil de şimdiden o farkındalığı fark ederek, bu bilinci aşılamak istiyoruz. Çocukların yaşam kalitelerini yükselterek, böylece sağlık spor aktiviteleri haline getirerek daha sağlıklı bir nesil oluşmasını istiyoruz' dedi.

Markalaşmada liderlik ödülü verildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı katkılarıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'nda 'Markalaşmada Liderlik' ödülü Ege Seramik'e geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) inovasyon kültürünü her alana yaymak amacıyla gerçekleştirdiği 'Türkiye İnovasyon Haftası'nda iş adamları, girişimciler ve mucitler gibi önemli konuklar, katıldıkları konferans ve panellerde inovatif olmanın tüyolarını verdiler. İnovasyon Kongeresi olarak da adlandıran organizasyonun 3 gün süren etkinliklerine 50 bin kişinin katılımıyla yeni bir rekor kırıldı.
CEO Baran Demir; 'Kurulduğumuz günden itibaren Türkiye'nin markalaşma yolunda önemli adımlar atmış örnek şirketlerinden biriyiz. Bu günlere kolay gelmedik. Markalaşma yıllar alan bir süreç. İtibarını koruyabilmek ise başka bir süreç.
Bu süreçlerde karşılaştığımız her zorlukta ülkemize kattığımız değer, çalışanlarımızın bize inançları ve hedeflerimiz aklımıza geldi. Hiç durmadık ürettik' dedi.

Boeing Barış Kartalı'nı teslim etti

Boeing, dördüncü ve son Barış Kartalı Havadan Erken İhbar ve Kontrol uçağını (HİK) Türk Hava Kuvvetleri'ne Konya Hava Üssü'nde teslim ederek Türk HİK filosunu tamamladı ve böylelikle Türkiye'nin hava sahası gözetimi ve muharebe yönetimi kabiliyetlerini geliştirdi. Son teslimat, platform için upgrade edilmiş yazılımı ve yer destek ünitesinin son unsuru olan Yazılım Destek Merkezini de (SSC) içeriyor.
Daha önce teslim edilmiş olan Barış Kartalı uçaklarına yönelik upgrade edilmiş yazılım da kısa zamanda teslim edilecek.
Boeing, son uçağın teslimatını tamamlamak ve aynı zamanda Yazılım Destek Merkezi, güncellenmiş Görev Simülatör yazılımı ve Görev Destek Merkezi yazılımı gibi teknoloji kabiliyetlerinin yerleştirilmesini sağlamak için Türk endüstri ortakları TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.), Türk Hava Yolları, HAVELSAN ve ASELSAN ile birlikte çalıştı.
Boeing Türkiye Genel Müdürü – Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Işıl, 'Türkiye, şu anda bu bölgede HİK kabiliyetine sahip tek ülke. Boeing'in yenilikçi mühendisliğini yerel Türk endüstri ortaklarının uzmanlığıyla birleştirerek, dünya standartlarındaki bu ileri havadan gözetim sistemini müşterimize teslim etmiş olduk' dedi.
HİK platformları Türkiye, Avustralya ve Güney Kore tarafından kullanılıyor.

Rus halkı ile yakınlaştık

Rusya ile yaşanan uçak krizini değerlendiren Tügiad Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat,Her şeyden önce iki ülke arasındaki bu gerginliğin bir önce bitmesini dilediklerini belirterek,Rusya'nın yaşanan olaylara gereğinde fazla tepki verdiğini düşünmekteyiz. Türkiye olarak haklı olduğumuzun açık olduğu böyle bir olayın yaşanmasından duyulan üzüntü dile getirilmiştir. Ancak Rusya yöneticileri olayın etkilerini özellikle ekonomik alana kaydırarak her iki ülkenin de zararına olacağına inandığımız gelişmeleri körüklemektedir. Ortada olan gerçek Türk halkı ile Rus halkı son on yılda oluşan ortam neticesinde birbirleri ile yakınlaşmıştır. Pek çok Türk vatandaşı Rusya'da yaşamakta ve iş yapmaktadır. Aynı şekilde pek çok Rus vatandaşı da Türkiye'dedir. Ticaret ve turizm alanları başta olmak üzere pek çok alanda ve büyük projelerde ortaklıklar söz konusudur. Bu nedenle atılacak adımların sağduyu içinde atılması gereklidir. Biz iş dünyası olarak ise, Rusya ile kopma noktasına gelen ekonomik ilişkilerin neticesinde oluşabilecek olumsuz etkileri nasıl dengeleriz onun üzerinde çalışmalıyız' dedi.

***

DİP EKSPRES

NATUREL Festivali ikinci kez İzmir'de!

Doğayı ve doğalı seven İzmirlilerle, ülkemizin bu alandaki ilk organizasyonu olan NATUREL Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali'nde ikinci defa bir araya geliyor. Festiva A.Ş. tarafından 16 yıldır düzenlenen NATUREL Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde 13 Aralık'a kadar sürecek.
İnsan sağlığını beden-zihin-ruh bütünlüğü ile ele alan çağdaş yaklaşımı, uzmanlar kanalıyla anlaşılır bir şekilde işlemek ve insanları daha doğal, sağlıklı ve bilinçli yaşama yöntemleri hakkında doğru bilgilendirmeyi amaçlayan NATUREL Festivali'nde üç gün boyunca dolu bir program yer alıyor. Festivalin açılış konuşması Reşat Güner tarafından 11 Aralık, Cuma günü 11.30da 'Kahramanın Yolculuğu: Ruhsal Dönüşümün Yapısı ve Dinamikleri' konusunda yapılıyor.
Programda yer alan konuşmalar arasında Dr Ender Saraç "Geç ve Sağlıklı Yaşlanmak", Op. Dr. Cüneyt Tuğrul 'Beden Zihin Bütünlüğü ve İletişim', Prof Dr Selim Özkök 'Yaşam boyu Şiddet ve Holistik Tıbbi Yaklaşım', Yrd Doç Dr Erol Ergüler 'Holistik Şifaya Açılmak', Aydın Serdar Kuru 'Algı Yönetimi', Dr Özlen Tunçer 'Mentalist Gözüyle Beynin Sırları', Dr İnci Erkin 'KorkuYorum', Kemal Haluk Cebe 'Akrofonoloji ve Bioenerji' gibi konuları anlatıyorlar.