Eşitlik tartışması yıllardır sürüyor.
Herkes eşitlikten dem vuruyor, görünüşte.
Ama gerçekte bu böyle mi?
Ben sanmıyorum ama işin aslını birkaç gün içinde öğreneceğim.
Çünkü ciddi bir araştırma yapıldı
Araştırma sonuçları, 15 Kasım 2017, Çarşamba günü saat: 10:00 – 12:00 arasında açıklanacak.
Kadınların birbirlerine ilham, fırsat ve güç vererek iş hayatına katılımlarını artırma amacıyla kurulan dijital kız kardeşlik ağı BinYaprak ve sosyal konularda önemli araştırmalar yöneten XSights, kadınların istihdama katılımlarını ve bu konudaki tutumları ortaya koymak amacıyla, Türkiye genelinde 'Eşitlik Araştırması' gerçekleştirdi.
BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak ve XSights Kurucusu Çiğdem Penn'in ev sahipliğinde, araştırmanın sonuçlarını biz de Haber Ekspres olarak paylaşmak üzere, 15 Kasım Çarşamba günü, Starters Hub'da düzenlenecek basın buluşmasına davet edildik.
Sanıyorum bizi temsilen bir arkadaşımız bulunacak.

Tarlada değil, yol kenarında

Herkes, her şehir bir şekilde öne çıkıyor.
Lider oluyor.
Örneğin mesiri ve Tarzan'ı ile tanınan Manisa'yı ele alalım...
Manisa birçok konuda önde....
Zeytinde, üzümde olduğu gibi...
Ama bilmediğiniz bir konu daha var, o da traktör sayısı....
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın
açıkladığına göre; traktör sayısında Manisa liderliğini koruyor.
Şemsi Bayraktar, Manisa'nın traktör sayısında liderliğini koruduğunu bildirerek, 'Manisa, 85 bin 924 traktörle ilk sırada yer aldı' diyor.
Eylül ayında traktör sayısında 85 bin 728 ile Konya ikinci, İzmir 63 bin 116 adetle üçüncü, Bursa 62 bin 456 adetle dördüncü, Balıkesir 61 bin 910 ile beşinci, Ankara 53 bin 759 ile altıncı, Adana 51 bin 210 ile yedinci, Samsun 50 bin 365 ile sekizinci olduğunu belirtti.
Daha sonra Denizli, Antalya ve Aydın geliyor.
Ama şunu bilen var mı, bilmiyorum?
Tüm Ege illerinde, ana yolların kenarlarında sıralanmış traktörler alıcı bekliyor.

Fosil yakıtlara hayır!

TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Özgül Erdemli Mutlu, dünyanın bugününü ve geleceğini etkileyen kararların alınacağı İklim Zirvesi'ne katılmak üzere Bonn'da bulunuyor.
İklim Zirvesi'nde bugünü ve geleceği etkileyen kararlar alınacak
Dünya liderlerini bir araya getiren Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi, Almanya'nın Bonn kentinde başladı.
Özgül Erdemli Mutlu, 'İklim Zirvesi öncesi, geniş katılımlı bir iklim eylemi gerçekleştirildi. Dünyanın farklı yerlerinden gelen binlerce kişi farklı dillerde hep bir ağızdan 'fosil yakıtlara hayır' mesajı verdi.
12 STK'nın oluşturduğu İklim Ağı olarak 16 Kasım'da gerçekleştireceğimiz panellerde, karar alıcıları fosil yakıtlardan vazgeçerek iklim değişikliğine karşı harekete geçmeye çağıracağız' dedi.
Çevre hakkı açısından bakıldığında iklim değişikliği, insanların sağlıklı çevrede yaşama haklarını ellerinden alıyor ve iklim adaletsizliğine neden oluyor. Dünya genelinde iklim değişikliğine en az katkısı olan toplumlar, bu durumdan en fazla etkilenen kesimi oluşturuyor.

Refah düşüyor

Son açıklanan bir ankete göre Amerika refah endeksinde düşüş var.
Gallup-Sharecare araştırmasına göre Amerika refah endeksi 2016 yılındaki 62,1 seviyesinden, 2017 yılında şu ana kadar 61,5'e geriledi. Endeks 100 üzerinden beş farklı kritere göre belirleniyor.
Bu kriterler, hayatınızda bir hedefinizin olması, aile ve arkadaş desteğine sahip olmanız, finansal açıdan istikrarlı olmanız, yaşadığınız yeri sevmeniz ve günlük işlerinizi yapabilecek şekilde sağlıklı olmanız şeklinde sıralanıyor.
Gallup yayınladığı basın açıklamasında, 'Duygusal açıdan yetişkinlerde günlük kaygılar konusunda önemli bir artış var. Bu noktada ciddi bir kesim çoğu zaman yapmakta olduğu şeye ilgi duymadığını ya da zevk almadığını söylüyor' ifadelerini kullandı.

Tüketici güveni düştü

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güveni Kasım'da 100.7'den 97.8'e düştü.
Enflasyonun ve faizlerin artacağına dair beklenti bu düşüşte etkili oldu. Bu düşüşe rağmen endeks ocaktan beri en yüksek ikinci değerini aldı.
Beklenti endeksin 100.9 olmasıydı. Cari koşullar Endeksi 113.6'ya, beklentiler Endeksi 87.6'ya geriledi

Biz yerli otomobil derken

Biz yerli otomobili düşünüp, hatta İzmir'e almaya çalışırken, Çin'in yerli yapım yolcu jeti, 10 Kasım Cuma günü, ilk uzun mesafeli test uçuşunu başarılı bir şekilde tamamladı.
Bu başarı, Çin'i Avrupa ve Amerika'nın uçak devleriyle rekabet edecek duruma bir adım daha yaklaştırmış oldu.
Çin'in C919 model uçağı, Airbus A320 ve Boeing 737 gibi Avrupa ve Amerika'nın popüler uçak modelleriyle rekabet edebilecek seviyeye geldi.

DİP EKSPRES

İzmir, 'büyük oyuncu' olacak!


Türkiye'nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımcılarından olan Vodafone Türkiye'nin bugüne kadar toplam yatırımlarının 20 milyar TL'ye ulaştığını belirten Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, 'Bu doğrultuda, ekonomik ve sosyal alanlarda sahip olduğu potansiyel ile Türkiye'nin dijitalleşmesinde ciddi bir role sahip olan İzmir'e de büyük önem veriyoruz.
Son 5 yıl içinde İzmir'e yaptığımız toplam yatırım 210 milyon TL'yi geçti. Amacımız İzmir'in yüzde 52 olarak ölçtüğümüz 'Dijitalleşme Endeksi Skoru'nu daha da yukarılara taşımak.
Vodafone olarak gelecek yıllarda yeni teknolojilerin ve dijital servislerin toplumsal dönüşümde önemli rol üstleneceğine ve bireylerin yaşam kalitesini yükselteceğine inanıyoruz.
Yeni marka konumlandırmamızla da yeni trendlerin yeniden şekillendirdiği dünyamızda müşterilerimizin ve toplumların uyum sürecine ve başarısına destek olmayı hedefliyoruz' dedi.