Bilindiği gibi; Datça'ya bağlı Yazı köyünde ikamet eden Kadir Mehmet Karatosun, kendisi evlendireceklerini söyleyen Karatosun, Mustafa Ç. (31), Mesut T. (45) ve Ülkü B. (45) ile sözde gelin adayı Döndü Ö. (53) ile Datça'da buluşmuştu. Kendisine eş bulan 3 kişiye 800 TL veren Karatosun, gelin adayına da bir kuyumcudan bir miktar altın bozdurmuştu. Evlilik kararının alınmasının ardından gelin adayı ile yalnız kalan Karatosun, Döndü Ö'nün "Başım ağrıyor. Eczaneden ilaç alıp geleceğim" diyerek yanından ayrılmasından 2-3 saat sonra halen geri dönmemesi üzerine dolandırıldığını anlamıştı. Polise başvuran Karatosun'un şikayeti üzerine alışveriş yapılan kuyumcudaki güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alınmıştı. Eşkâlleri belirlenen şüphelilerin, kullandığı 64 FL 783 plakalı aracında Marmaris'ten çıkış yaptığı Çetibeli beldesindeki güvenlik kameralarından tespit edilmişti.
Plakadan şüphelilerin adres kayıtlarına ulaşan polis, Karatosun'u evlendirme vaadiyla dolandıran 4 şüpheliyi Uşak'ta yakalayarak Datça'ya getirmişti.
Karatosun'un şüphelileri teşhis etmesinin ardından evlilik çetesi üyeleri adli makamlara sevk edildi. Datça Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan şüpheliler, tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.