Birçok firma bayramda 'bayram' yapmaya çalışıyor.
Yani ürünlerini tanıtmak ve piyasada tutunmak için bayramı fırsat görüyor.
Şimdi moda nedir?
Akıllı telefonlar değil mi?
Tüm firmalar pastadan daha fazla pay almaya çalışıyor.
Otobüste, trende, vapurda, kahvede köşede, yolda...
Kısacası her yerde birçok kişinin elinde bir akıllı telefon, ya konuşuyor ya da oynuyor...
Şimdi ben de size, bir akıllı telefondan tüm beklentileri uygun fiyata karşılayan yeni Lumia 530'dan söz edeyim.
Windows Phone 8.1 deneyimine terfi etmek isteyenler için hesaplı bir akıllı telefon alternatifi sunan Lumia 530, Microsoft ve Lumia cihazların en aranılan özelliklerini bünyesinde topluyor. Lumia 530, Türkiye'de 2014 Eylül başı itibariyle piyasaya sürülecek.
Yani sürüme az kaldı...
Şu kadarını söyleyebilirim:
Microsoft, Windows Phone 8.1 işletim sistemi deneyimini yaşamak isteyenler için giriş seviyesi telefonu Lumia 530'u 23 Temmuz itibariyle tanıttı.
3G özellikli Lumia 530, üst düzey Lumia akıllı telefonlarda bulunan Microsoft yenilik ve servislerini uygun fiyata sunuyor.

Ek özellikleri var

Lumia 530, hesaplı fiyatıyla Microsoft servislerinden daha fazla sayıda kişinin yararlanmasını sağlamanın yanı sıra en son teknoloji akıllı telefonlarda bulunan özelliklerden yararlanmayı sağlıyor. Lumia 530, Windows Phone 8.1 işletim sisteminin sunduğu kişiselleştirme seçeneklerine ek özellikler de sunuyor:
*- Tek dokunuşla Action Center bildirimleri, hizmet verilen pazarlarda Cortana kişisel asistan ve hızlı Word Flow klavye gibi son sürüm Windows Phone 8.1 özellikleri.
*- Güçlü dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci, 4 inç LCD ekranda en sevdiğiniz web siteleri, uygulamalar ve oyunlar arasında gezinirken süper hızlı bir deneyim sunuyor.
*- Cihazı kullanmaya başladığınız andan itibaren Skype ve Microsoft Office gibi hizmetlerden yararlanmaya olanak tanıyor.
*- Uber, Instagram, Pinterest, WhatsApp, Viber ve WeChat gibi popüler uygulamaların yanı sıra Asphalt 8 gibi sevilen oyun uygulamalarına da Windows Phone Store'dan erişim sağlıyor.
*-MixRadio ile kesintisiz müzik ve hem yurtiçinde hem yurtdışında indirilebilir offline navigasyonlu haritalar gibi zamandan ve veri ücretlerinden tasarruf sağlayan muhteşem bulut servisleri sunuyor.
*-Yalnızca Lumia'da bulunan Creative Studio ve Glam Me gibi uygulamalarla sesli yönlendirme ve arka kamera ile 5MP kalitede selfie çekmeyi mümkün kılan kusursuz performans.
*-SD kart ile 128GB'a kadar artırılabilen 4GB bellek kapasitesi sayesinde kullanıcılar en sevdikleri içerikler ve uygulamalardan daha fazla yararlanabiliyor. Ayrıca Microsoft OneDrive'da mevcut 15GB ücretsiz bulut depolama alanı ile Lumia 530'u bilgisayarınız, laptopunuz ve tabletiniz ile senkronize edebilir, dosyalarınıza her yerden erişebilir ve cihazlar arasında paylaşımda bulunabilirsiniz.

Telefonunu suya düşürünce


Bunları sizinle paylaşmamın nedeni, geçenlerde İzmir'in ünlü estetik diş hekimlerinden Oya Ağca Demirağ'ın I-pad'ini suya düşürmesi önemli rol oynadı.
Baktım yalnız Oya Demirağ Ağca değil...
Birçok İzmirli tatilde telefonunu ya denize düşürmüş, ya da kaybetmiş...
Bir arayış içindeler.
O zaman katkım olması için herhangi bir seçim de yapmadan ilk tanıtımı sizinle paylaştım.
Şunu söylemek istiyorum:
Hemen her söze kanmayın...
Çünkü çok daha kaliteli ürünler her an piyasada yerini alabiliyor.
Nedense reklama kanıp bazı telefonlara ya da elektronik cihazlara ekonomik değerinin çok üstünde bir fiyatla sahip oluyoruz.

Herkes alabilir

Neyse ben yine son tanıtıma döneyim:
Nokia Türkiye Genel Müdürü Sertaç Şener 'Lumia serisinin üst düzey lokomotif ürünleri ile aynı ileri teknoloji, uygulamalar ve Windows Phone 8.1 deneyimini sunan Lumia 530 herkesin satın alabileceği akıllı telefonlar üretme ve Microsoft'un sunduğu en iyi özellikler ile daha çok sayıda insanı tanıştırma misyonumuza bağlılığımızı bir kere daha vurguluyor.' şeklinde konuşuyor.
Cihazla aynı anda şarjlı Coloud Bang hoparlör de tanıtılıyor.
Arkadaşlarınızla birlikte müzik dinlemek için mükemmel bir seçenek sunan Coloud Bang hoparlör, taşınabilir tasarımıyla birden fazla hoparlörü birbirine bağlayarak müziğin etrafınızı sarmasını sağlıyor.
Başta belirttiğim gibi; Türkiye'de de 2014 Eylül başı itibariyle piyasaya sürülecek olan Lumia 530, parlak turuncu, parlak yeşil alternatiflerinin yanı sıra siyah ve beyaz renkli değiştirilebilir kapak alternatifleri de sunuyor.

***
Altın, 'Tansiyondan' destek buldu

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Ukrayna'daki gerilime çevirmeleri sonrası hafifçe yükseldi.
Altın Londra'da, yatırımcıların ağırlıklarını iyileşen ABD ekonomik görünümü yerine, Ukrayna'da düşürülen yolcu uçağının ardından artan tansiyona vermeleri ile birlikte, son üç günün en düşük seviyesinin üzerinde tutundu.
ABD doları, 10 önemli para biriminden oluşan sepet karşısında, dün açıklanan ve ABD'de konut satışlarının son sekiz ayın en yüksek seviyesine çıktığını gösteren veri sonrası ve açıklanacak olan ve Avrupa'da imalat sanayinin yavaşladığını göstermesi beklenen veri öncesi, son bir ayın en yüksek seviyesi yakınında yatay seyretti.
Dün yüzde 0.6 değer kaybeden altın, geçen yıl, Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile yüzde 28 düştü.

Fiyatlar sıçradı

Fiyatlar bu yıl, kısmen Ukrayna ve Orta Doğu'da artan jeopolitik tansiyonun güvenli liman alımlarını getirmesi sonucu yüzde 8.9 sıçradı. Avrupa Birliği (AB) dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Malezya Havayolları'na ait bir uçağın Ukrayna üzerinde düşürülmesi konusunda soruşturma başlatmaması durumunda, Rusya'nın sermaye piyasalarına ve hassas enerji ve savunma teknolojilerine girişine kısıtlamalar getirme tehdidinde bulundu.

UBS AG analistleri, bugünkü raporlarında, 'Mevcut jeopolitik riskler olmasaydı, altın 1,300 doların üzerinde tutunamazdı' dedi ve 'Bu gibi riskler, potansiyel kısa pozisyonları beklemede tutuyor. Altın ABD verilerine ve buna bağlı olarak döviz piyasasındaki hareketlere tepki verdi, ancak bunun devamı gelmedi. Genel durgun hava etkisini sürdürdü' şeklinde görüş bildirdi.

İşlem Hacmi


Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde19 altındaydı.
Rusya, isyancılara, Malezya uçağını düşürdüğünden kuşkulanılan cinste füze verdiği suçlamalarını reddetti, ancak ABD'li istihbarat yetkilileri, uydu görüntülerinin, Ukrayna'da isyancıların elindeki bölgeden atılan yerden havaya bir füzenin uçağı düşürdüğünü işaret ettiğini kaydediyorlar.

Eylül vadeli gümüş kontratları, büyük bir değişiklik göstermeyerek New York'ta ons başına 21.015 dolar seviyesinde. Ekim vadeli platin kontratları, yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,485.80 dolarda oldu. Eylül vadeli paladyum kontratları, yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 872.50 dolara düştü. Metal, 17 Temmuz'da 890 dolar ile 13 yılın zirvesini gördü.

***

DİP EKSPRES

IMF, ABD için büyüme beklentisini düşürdü


Uluslarası Para Fonu (IMF), 2014 yılı için yatırımcılar enflasyonun ivme kazanmayacağı yönünde tahmin yürütürken, Fed'in faiz oranlarını sıfıra yakın seviyelerde bir süre daha tutma olanağının olduğunu ve 2014'teki yavaşlamanın iş gücü piyasasındaki toparlanma sürecini uzattığını belirtti.