Sürekli söz ediyoruz.
İstanbul'a şu yapılıyor, bu yapılıyor diye...
Trilyonluk köprülerden, barajlardan, viyadüklerden, deniz altından, üstünden her yerinden...
İstanbul'a yapılan yatırımın hesabını çıkarmaya kalksak günler, haftalar aylar yetmez...
Hep devletten, hükümetten!
Yani bizim verdiğimiz vergilerden...
Hani halkın bir sözü vardır; 'Gözümüz yok!' diye başlar, sonra da 'Komşuda pişer, bize de düşer!' diye bitirilir...
Belki İstanbul'dan, Ankara'dan, hatta diğer şehirlerden sonra bize de bir şeyler düşer....
Örneğin köprü mü, tünel mi her neyse İzmir Körfezi'ne yakışır...
Peki İstanbul bu kadar çaresiz mi sorunları çözmede?
Hiç mi bütçesinde yeterli meblağ yok?
Yok, yok!
Yanlış anlamayın 'yok!' dediğime bakmayın....
Mecazi söylüyorum....
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin bütçesi, nüfusu gibi çok büyük...
İBB'nin bütçesi 117 ülkeden daha büyük.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 42 milyar lira olarak belirlenen 2017 yılı konsolide bütçesi, oy çokluğuyla kabul edildi.
Ekonomi olarak dünyanın 117 ülkesinden, nüfus olarak da 123 ülkesinden büyük olan İstanbul'da yapılan her iş Türkiye ve dünyaya örnek oluyor ama nedense tüm büyük yatırımlar buna rağmen Devlet tarafından yapılıyor.
Topbaş, ülkemizdeki sıkıntılar nedeniyle yüzde 10 gibi bir gelir daralması olmasına rağmen, konsolide bütçeyi yüzde 15 arttırdıklarını söyledi.
Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve 3. havalimanının, İstanbul'u dünya standartlarına ulaştıran mega ulaşım yatırımları olduğunu belirten Topbaş, bunların devlet tarafından yaptırıldığını belirtmedi.

Yenilikçi fikirler geleceğe taşınıyor!

Gıda sektöründe yenilikçi fikirlerin, sanayi ile buluşması amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin katkılarıyla düzenlenen Gıda Ar-Ge Proje Pazarı beşinci kez start alıyor.
Beşinci Gıda Ar-Ge Proje Pazarı 'Tanıtım Toplantısı ve Basın Lansmanı' 23 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 11:00'de Ege İhracatçı Birlikleri 7. Kat Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Tariş Zeytinyağı ödüle doymuyor

Türkiye'de yenilikçilik ve kalite ataklarıyla sektörün öncülerinden biri olan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 2016 yılında aldığı tasarım ödüllerine bir yenisini daha ekledi.
Birlik, sektörde fark yaratanların ödüllendirildiği Green Star Awards- Doğal Yaşam Ödülleri kapsamında, 'Yeni Yıldızlar Kategorisi'nde Yenilikçi Doğal Gıda Ürünü Ödülü aldı.
Şişe tasarımı 350 yıllık zeytin ağaçlarından ilham alınarak hazırlanan Tariş Zeytin Asırlık Natürel Sızma, Yeni Yıldızlar Kategorisi'nde Yenilikçi Doğal Gıda Ürünü Ödülü aldı.
Tariş Zeytinyağı, bitkisel ürünlerden gıda takviyelerine, tekstil ve temizlik ürünlerinden saç bakım ürünlerine kadar birçok ürün, kurum ve kuruluş, il ve ilçenin dahil olduğu kıran kırana bir yarışta ödülü almayı başararak, Egeli zeytin üreticilerini bir kez daha gururlandırdı. 

İyi tarım kaliteyi getiriyor

Türkiye'de zeytin ve zeytinyağı sektörünün önde gelen üretim merkezi Akhisar, 'Dünya Zeytin Günü'ne' ev sahipliği yapacak.
Bin yıllık ağaçlar altında 'Dünya Zeytin Günü' kutlanacak
Türkiye'nin sofralık yeşil zeytin ihtiyacının yüzde 70'ini, sofralık siyah zeytin ihtiyacının yüzde 30'unu karşılayan Akhisar'da bin yaşındaki 200 zeytin ağacının altında gerçekleşecek kutlamada, sağlıklı yaşam için zeytinin önemine dikkat çekilecek.
Türkiye'nin zeytin başkenti olarak adlandırılan Akhisar'da zeytin hasadına 'kalite' damgasını vurdu.
120 bin ton zeytin rekoltesinin beklendiği bölgede, Domat ve Uslu tiplerindeki hasat tamamlandı.
Trilye zeytinin hasadı ise yılsonuna kadar devam edecek.
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, iyi tarım tarım uygulamasıyla rekoltede 'farklılığı' yakaladıklarını bunun da 'kaliteyi' getirdiğini belirtti.

Yumurta üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı araştırmada tavuk yumurtası üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2  bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,7 arttı.
Kesilen tavuk sayısında azalma görüldü.
Kesilen tavuk sayısı 75 milyon adet oldu.
Kesilen tavuk sayısı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 28,7 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 azaldı.
Eylül ayında 382 bin adet hindi kesildi.
Eylül ayında kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 18,8 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 yükseliş gösterdi.
Tavuk eti üretimi 127 bin 595 ton, hindi eti üretimi ise 4 bin  236 ton olarak gerçekleşti.

İş dünyası yepyeni bir hikaye istiyor 

Türk Girişim ve iş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından 20'nci kez düzenlenen Girişim ve İş Dünyası Zirvesi Gala Yemeği'nde iş dünyası temsilcileri Türkiye'nin yepyeni bir hikayeyi ihtiyacı olduğunda birleştiler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, BASİFED Başkanı Levent Akgermen ve dernek başkanlarının katılımları ile gerçekleşen gecede konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2017 yılında ne olacağını kimsenin kestiremediğini söyledi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, Zirve kapsamında düzenlenen ve 100'ün üzerinde firma temsilcisinin katıldığı ticaret köprüsünün oldukça verimli geçtiğini ve herkesin görüşmelerden memnun olduğunu söyledi. Türkiye'de birçok sorunun yaşandığını ve böyle bir ortamda iş dünyasının da sıkıntılarla boğuştuğunu belirten Akgerman, özellikle dövizdeki yükselişin kendilerini endişelendirdiğini kaydetti.

DİP EKSPRES

Fuar İzmir'de 2 fuar 1 kongre


Türkiye'nin en büyük ve en modern fuar merkezi Fuar İzmir, Aralık ayında eş zamanlı olarak 2 farklı fuar ile 1 uluslararası kongreye ev sahipliği yapacak. 8 Aralık'ta başlayacak olan kongre ve fuarlar, Fuar İzmir'in 4 holünde birden düzenlenecek.
Fuar İzmir, 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve 8 - 10 Aralık 2016 tarihleri arasında 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ile Ibatech- İzmir Ekmek, Pasta Makinaları, Dondurma ve Çikolata Teknolojileri Fuarı'na kapılarını aynı anda açacak.