ABD Merkez Bankası'nın 25 baz puanlık faiz artırımının ardından yurtiçi piyasalarda gözler TCMB'ye çevrildi. Odeabank'ın Makroekonomik Değerlendirme Raporu'na göre TCMB, önümüzdeki haftaki yılın son PPK toplantısında faiz koridorunu daraltabilir.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) 16 Aralık'taki toplantısında politika faizini, küresel piyasaların beklentisi doğrultusunda, 25 baz puan artırmasının ardından Türkiye'de gözler, Merkez Bankası'nın (TCMB) önümüzdeki hafta gerçekleştireceği, yılın son Para Piyasası Kurulu (PPK) toplantısına çevrilmiş durumda. Lübnan Merkezli Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank'ın Makroekonomik Değerlendirme Raporu'na göre TCMB, geniş faiz koridoruna duyulan ihtiyacın azaldığı düşüncesinden hareketle, yılın son PPK toplantısında faiz koridorunu daraltabilir.
Odeabank Ekonomik Araştırmalar ve Stratejik Planlama Direktörü Ali Kırali, raporda yer alan değerlendirmesinde, 'FED 16 Aralık'ta, piyasa beklentileri dahilinde politika faizini 25 baz puan yükseltirken ABD ekonomisindeki durumun sınırlı bir artırıma olanak verdiğinin ve önümüzdeki dönemde faiz artırımlarının enflasyon ve diğer ekonomik gelişmelere göre, kademeli bir şekilde, süreceğinin mesajını verdi. Karar sonrasında yayımlanan açıklama metni ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın mesajları, aslında umut edildiği kadar güvercin (yumuşak) bir politika izlenmeyeceği algısı yaratmasına ragmen, belirsizlik azaldığı için piyasa tepkisi olumlu yönde gerçekleşti. Bu çerçevede, gelecek hafta ile birlikte TCMB'nin de 'normalleşme yol haritasında' ortaya koyduğu politikaları hayata geçirmeye devam edeceğini düşünüyoruz' diyor' ve sözlerine şöyle devam ediyor: 'TCMB, geniş faiz koridoruna duyulan ihtiyacın azaldığı düşüncesinden hareketle, yılın son PPK toplantısında faiz koridorunu kademeli olarak daraltacak adımlar atmaya başlayabilir. TCMB'nin, ortalama fonlama faizinde sıkılaştırma yapmadan, faiz koridorunun alt bandında ve politika faizinde artırımlar yaparken, üst bantta sınırlı bir indirime gidebileceğini düşünüyoruz. Bu çerçevede %7.25 olan gecelik borç alma faizini %7.50'ye, %7.50 seviyesindeki haftalık repo faizi olan politika faizini de %8.00'e yükseltebilir. Bununla birlikte daha ortodoks bir para politikasına geçiş amacıyla %10,75 seviyesindeki faiz koridorunun üst bandı olan gecelik borç verme faizini de 25 baz puan indirebilir.'

Samsung'a 38 ödül

amsung Electronics, Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) tarafından her yıl düzenlenen İnovasyon Ödülleri'nde yeni başarılar sağladı. CES 2016'dan, 3'ü 'En İyiİnovasyon Ödülü' olmak üzere toplam 38 ödülle dönen Samsung, böylece son 10 yılda 'En İyi İnovasyon' alanında aldığı 22 ödülile, toplamda 309 ödüle ulaştı.
Samsung Electronics, Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (International Consumer Electronics Show – CES) 2016 İnovasyon Ödülleri kapsamında 38 prestijli ödül birden aldı. Tüketici elektroniği ürünlerinde dikkat çeken üstün tasarım ve son teknoloji mühendisliğinin onurlandırıldığı İnovasyon Ödülleri'nde, 27 farklı kategoride CES İnovasyon programına başvurusu yapılan ürünler, bağımsız endüstri mühendisleri ile sektör medyası üyelerinden oluşan seçkin bir heyet tarafından değerlendirildi.

Pizzayı en çok 90'lılar seviyor

Yemeksepeti ekibi, son olarak açıkladığı kebap raporunun ardından seriye devam ediyor; bu kez sıra pizzada. Yemeksepeti'ndeki her 5 restorandan 1'inin menüsünde pizza bulunuyor ve bu restoranlar yine Yemeksepeti üzerinden yılda milyonlarca sipariş alıyor. Bugüne dek her iki Yemeksepeti kullanıcısından biri, en az bir kez pizza siparişi vermiş. Pizzamızda en sevdiğimiz malzeme mantar. En sevdiğimiz promosyon ise 1+1 Orta Boy pizza. Bu lezzeti öyle seviyoruz ki, 1 yılda Yemeksepeti üzerinden yediğimiz pizzaları yan yana koysak, Ankara'dan pizzanın doğduğu şehir Napoli'ye gidebiliriz. Bir de pizzayı diğer herkesten daha çok sevenler var, onlar 25 yaşındakiler. En çok pizza yediğimiz zaman kış mevsimi, hafta sonları ve derbi geceleri.


Sevdiklerinize hediye Paraf'tan

Yılın kazandıran kredi kartı Paraf, yeni kampanyasıyla 2016'ya da hızlı giriyor. Birçok fırsat sunan Yeni Yıl Kampanyası ile Paraf ve Parafly sahipleri, 1-31 Aralık tarihleri arasında tek seferde yapacakları 50 TL ve üzeri peşin işlemlerini hiçbir işlem ücreti ve faiz ödemeden erteleyebiliyor ve 200 adet IPhone 6S'ten birini kazanma şansı yakalıyor.
Aralık ayı boyunca devam edecek kampanyadan yaralanmak isteyenler, cep telefonlarına gelecek onay SMS ile kampanyaya katılım bildirmelerinin ardından gıda ve akaryakıt harcamaları dışında, tek seferde yapacakları her 50 TL ve üzeri alışverişlerini 1 ay ertelerken her 50 TL'lik tutar için de bir çekiliş hakkı kazanıyor.


Dip ekspres

Şekerbank kadın esnafın yanında


Şekerbank, TESK'in kadın esnafa yönelik protokol imzaladığı ilk banka oldu. Protokol kapsamında hazırladığı sigorta paketi ile Şekerbank, hem kadınların sağlığını güvence altına alıyor hem de işyerlerinde karşılaşabilecekleri sorunlar için asistans hizmetleri veriyor. Banka, 'Kadına Destek Sigorta Paketi' ile psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetlerinin ilk seanslarını da ücretsiz sunuyor.
'Anadolu Bankacılığı' misyonu doğrulusunda kuruluşundan bu yana geliştirdiği proje, ürün ve hizmetleriyle esnafa destek olan Şekerbank, ekonomiye daha fazla kadın eli değmesi için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile kadın esnafa yönelik protokol imzalayan ilk banka oldu.