Listesi hazırlanan ve çok sayıda çalışanı olduğu için FETÖ ile irtibatlı şirketlere üç kademeli kapatma prosedürü uygulanacak.
Listesi hazırlanan ve çok sayıda çalışanı olduğu için FETÖ ile irtibatlı şirketlere üç kademeli kapatma prosedürü uygulanacak. Söz konusu şirketlerin listesinin finans şirketlerine de verildiği ve bunların bazı işlemlerine bazı kısıtlamalar uygulandı. Kademeli kapatma uygulamasının amacı ekonomide dengeleri sarsmamak.

Finansçılara yüzlerce şirketlik liste

Hükümetin Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili olması nedeniyle incelemeye aldığı yüzlerce şirketin yer aldığı listeler finans kuruluşlarına ulaştı. Bu şirketlerin alacağı 'hasar ödemesi' gibi bazı işlemleri engellenirken bazı işlemleri ancak denetim ve kontrol altında yapılabiliyor.
Bugün iktidarıyla muhalefetiyle tüm Türkiye, İstanbul Yenikapı'da buluşacak. "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile sokaklardaki demokrasi nöbetleri sona erecek.Türkiye'nin olağanüstü günleri geride bırakıp normalleşmesi için önemli bir adım olacak bu. 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ekonomide yarattığı tahribatın normalleşmesi ise biraz zaman alacak.
Çünkü darbe girişiminin ekonomiye verdiği zarar büyük. Aslında hükümet 17-25 Aralık'tan itibaren Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili şirketlerin peşindeydi. Darbe girişiminin ardından FETÖ örgütüyle ilgisi olan küçük şirketleri Kanun Hükmünde Kararname ile hemen kapattı. Hükümet FETÖ ile ilişkisi olduğu öne sürülen, belli bir ekonomik büyüklüğe sahip, istihdam sağlayan yüzlerce şirket ise incelemeye alındı. Ekonomik dengeler açısından olumsuz sonuç yaratmaması için bu şirketlerin kapatılması öncelikli tercih olmadı.

3 aşamalı inceleme

Yapılan açıklamalar bu şirketler için üç aşamalı inceleme olduğunu gösteriyor. Mali denetim, kayyum atama ve kapatma...
Bu şirketler, banka-kredi ilişkileri, para aktarma ve transfer, kiralama ve FETÖ'cularla ortak çalışma, cemaatin okullarıyla ilişki, cemaatin faaliyetlerine eleman sağlama gibi başlıklarda incelemeye tutulacak. Bu şirketlerle ilgili adımlar son günlerde hızlandı. Özellikle cemaatle kredi, para aktarma, faaliyetlere katkı sağlama gibi ilişki tespit edilen şirketlerle ilgili kararlar tek tek alınmaya başlandı.
Başbakan Binali Yıldırım'dan gelen, 'Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans ayağını oluşturan şirketlere yoğunlaşıldı. Listesi elimizde' açıklaması da bunu doğrular nitelikte. Bu şirketlerin sayılarının binlerle bile ifade edilemeyeceğini belirten Yıldırım, iş dünyasının tedirgin olmaması gerektiğini, yaşın yanında kurunun da yanmayacağını söyledi.

Türk Telekom üst düzey yöneticileri gözaltında

Darbe girişimi soruşturmasında aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 18 Türk Telekom görevlisi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, darbe girişiminin ardından, FETÖ/PDY 'nin Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ndeki yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmada 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu öğrenilirken şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.
Aramalarda 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde, FETÖ'nün örgüt içerisinde şifre olarak kullandığı 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi. "Örgüt üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheliler Gülnihal U., Uğur A., Engin U., Taner A., Mehmet K., Cengiz D., Erdal K., Mustafa U., Mustafa Ö., Abdulkadir T., Yılmaz Ö., Semih A., Nazım Ç, Serdar Ö., Hüseyin İ.,Baki Ş., Ferit K., ve Caner K., sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Volkswagen'in 80 modelinin satışı durduruldu

Geçen yıl egzoz emisyon değerlerini manipüle etmekle suçlanan Volkswagen şirketinin 80 modelinin satışı Güney Kore'de durduruldu. Şirket ayrıca para cezasına çarptırıldı.

Güney Kore, geçen yıl araçlarında egzoz emisyon değerlerini manipüle ettiği suçlamaları üzerine Volkswagen'in 80 modelinin ülkede satışını durdurdu. Güney Kore Çevre Bakanlığı ayrıca, geçen yıl Volkswagen'e verilen 14 milyar Kore wonu (13 milyon dolar) cezaya ek olarak şirketi 17,8 milyar Kore won (16 milyon dolar) para cezasına çarptırdı. Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen geçen yıl dizel araçlarında egzoz emisyon değerlerini düşük göstermek amacıyla hileli yazılım kullandığını itiraf etmişti. Güney Kore, aralarında VW Golf ve Jetta modellerinin de bulunduğu 32 farklı tasarım araca ve motor boyutlarıyla diğer özellikleriyle beraber toplam 80 modele satış yasağı getirdi. Şirketin Güney Kore'deki ofislerine yapılan baskınla başlatılan soruşturma kapsamında alınan önlemlerin VW ile Audi, Bentley modellerini de etkileyeceği belirtiliyor.

Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini arttırıyor

17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünün yaklaştığı şu günlerde "kentsel dönüşüm" ile ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının şehirlerin yaşam kalitesini artırdığını belirten Milliyetemlak.com Genel Müdürü Müge Seymen, kentsel dönüşüm çalışmalarının son yıllarda artmasına rağmen yapılan çalışmaların daha da hız kazanması gerektiğini, olası depremin gerçekleşmesi durumunda hala hasar görecek çok fazla yapının olduğunu belirtti.
Ülkemizde yaklaşık 20 milyon konut stoğu bulunuyor ve bu stoğun %40 gibi önemli bir oranı riskli, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan oluşuyor. Ülke nüfusunun %92'lik bölümü ise, 1. ve 2. derece deprem kuşağı üzerinde kurulmuş kentsel alanlarda yaşıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının deprem riskiyle mücadelenin en önemli adımlardan biri olduğunu belirten Müge Seymen, kentsel dönüşüm çalışmalarının özellikle deprem riskinin yüksek olduğu illerde daha da hız kazanması gerektiğini belirterek, kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde öne çıkan bölgeler hakkında da tespitlerde bulundu.

Toplantılar sanal ortama

Unify tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyadaki toplam çalışan sayısının yüzde 37,2'sini mobil çalışanlar oluşturuyor. 2020 yılında ise işgücünün yüzde 50'si esnek çalışma sistemine geçecek. Araştırmada beş yıl içerisinde toplantıların yüzde 94'ünün internet ortamında yapılacağına dikkat çekiliyor. İş ve özel hayatımızda herhangi bir bilgiye ulaşmak için sosyal medya da dahil farklı kanallar kullanıyoruz. Haftada 12 saatimizi herhangi bir bilgiye, e-posta yazışmalarına veya geçmişteki yazışmalara ulaşmak için harcıyoruz. Esnek ve mobil çalışma eğilimini destekleyen tümleşik iletişim, tüm iletişim kanallarını tek ekranda topluyor. Böylece zamandan ve giderlerden tasarruf ediliyor, hayatımız kolaylaşıyor.

DİPEKSPRES

İzmir gençlerle güzel


İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerde en büyük desteği gençlerden görüyor. 'Gençler, Yaşlılar El Ele', 'Abla, Ağabey, Kardeş', 'Havagazı Gençlik Merkezi' ve 'İzmir Gençlere Kucak Açıyor' gibi projelere destek veren on binlerce genç, İzmir'deki 'birlikte yaşama' kültürünün gelişmesine de çok önemli katkılar sağlıyor. İzmir gençlerle daha da güzel bir kent haline geliyor. 
Sosyal projeler ve toplum yararına gerçekleştirilen tüm etkinliklerde ön planda yer alan İzmirli gençler, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarında da önemli rol oynuyor. "Abla-Ağabey-Kardeş", "Gençler-Yaşlılar El Ele", 'İzmir Gençlere Kucak Açıyor' ve 'Havagazı Gençlik Merkezi" gibi örnek projelerde görev alan gençler, hem kentteki yardımlaşma ve dayanışma ruhunun öncülüğünü üstleniyor hem de birlik ve beraberlik bilincini geliştiriyor. Dayanışma, yardımlaşma ve sorumluluk duygusunu öne çıkarmak amacıyla çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projelerinde en büyük desteği gençlerden görüyor. "Gençler, Yaşlılar El Ele", "Abla, Ağabey, Kardeş", "Havagazı Gençlik Merkezi" ve "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" gibi projelere destek veren on binlerce genç, İzmir'deki "birlikte yaşama" kültürünün gelişmesine de çok önemli katkılar sağlıyor.

İzmir'in dayanışmanın da kalesi

Tarihi Havagazı Fabrikası'na "gençlik aşısı" İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kişisel yeteneklerini ilerletme, iletişim becerilerini geliştirme ve kültürel, sosyal ilişkilerini güçlendirmek adına, Tarihi Havagazı Fabrikası'na adeta "gençlik aşısı" yaptı. Origami'den yogaya 23 farklı branşta kurs ve atölye çalışmaları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, iki yılda 3 bin 540 İzmirli gence kucak açtı. Kültürel, kişisel ve sosyal gelişime katkı sağlamak amacıyla eğitim gören gençler, hem farklılıkları bilgi zenginliğine çevirdi, hem de çevreye, doğaya duyarlı bir biçimde kendilerini geliştirdi. İzmir'in dayanışma kalesi: "Gönüllü Takımı" İzmir Gönüllü Takımı, "Abla-Ağabey-Kardeş" ve "Gençler-Yaşlılar El Ele" projeleriyle Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. İzmir'deki kültürel ve uzlaşma bağının güçlenmesinde önemli rol oynayan "Gönüllü Takımı" son bir yıl içerisinde bin 414 genç ile İzmir'in dayanışma kalesini oluşturdu.