Bugün ülkenin en köklü gazetelerinin ve ana akım medyanın sahibi aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyon Başkanı. Bu sebeple bugün yazacaklarımı başka bir gazetede okuyabilme şansınız yok denecek kadar az. Haber Ekspres'in bağımsızlığı, bu yazıyı yazabilme ve sizlere de farklı bir sesi duyabilme fırsatı veriyor. Bu renkliliği koruyabilmek için sizin de sorumluluklarınız olduğunu ihmal etmeyin lütfen.

Ligin 5. haftası maçları bu cuma günü oynanacak. Bu hafta milli maçlar nedeniyle liglere ara verilmişti. Ama bu ara sanki Türkiye Futbol Federasyonu'na liglerin var olduğunu unutturdu. Günlerce kulüpler organizasyon yapabilmek, teknik direktörler antrenman programını belirleyebilmek ve taraftarlar deplasman hazırlıkları yapabilmek için maç tarihlerinin açıklanmasını bekledi. İtalya'da liglerin programı sezonun ilk yarısı boyunca açıklandı. Yani siz şimdiden aralık ayında oynanacak maçın gün ve saatini biliyor ve hazırlıklarınızı ona göre yapabilme fırsatını kullanıyorsunuz. Bizim liglerimizde ise cuma günü hangi maçın oynanılacağı sadece 5 gün önce pazar öğleninde açıklanıyor. Süper Lig'de bu piyango Galatasaray ve Kasımpaşa takımlarına vurdu. İki takımın da İstanbul ekibi olması bu dezavantajı minimale indirdi. Ama TFF 1. Lig'inde açıklanan maç sanırım Afjet Afyonspor için tam bir soğuk duş olmuştur. Ligin ulaşımı en zor deplasmanı olan Giresun deplasmanı için Afyon ekibine sadece 5 gün fırsat verilmiş oldu. Afyon ve Giresun'da direkt uçuşlu havaalanları olmadığını da göz önünde bulundurursanız, Afyon ekibi maça çıkmadan zamanla yarışma zorunluluğuna bırakılmış oldu.

Futbola milli maçlar için ara verildi. Futbolda geldiğimiz zirveden her geçen gün uzaklaşıyoruz. 2002 Dünya Kupasında üçüncülük elde eden milli takımımız Uluslar B liginden C Ligine küme düşme endişesi yaşıyor. Bu gerilemede futbolu yöneten ya da yönetemeyenler ise hiçbir özeleştiri yapmadan koltuklarında oturmaya devam ediyorlar. Bugün futbola ilgi gösteren milyonların milli takımın geleceği için en ufak beklentileri yok. Milli takımların başına getirilen 73 yaşındaki Romen Hoca Lucescu bile her fırsatta Türkiye'deki futbol sistemini eleştiriyor ve yetersizliği, çaresizliği haykırıyor. Ama Lucescu'nun açıkladığı sonuçların sebebinin kendisine iş veren Futbol Federasyonu olduğu gerçeğini görmezden gelmesi ise onun filozofik tutumuna ters düşüyor. Kendi kellesini koruma derdindeki hoca, ülkedeki milyonların oynadığı oyunu oynuyor. 'Görmedim, duymadım, söylemedim.'
Gazetemiz Haber Ekspres ve onun gibi bağımsız gazeteler olduğu sürece bizler görmeye, duymaya ve söylemeye cesaret edeceğiz. Futbolu yıllardır yönetemeyenler bu görevlerde başları kuma gömülü oturduğu halde o koltuklara sahip çıktıkları sürece milli takımlar ve sportif organizasyonlarda küme düşmeye devam edeceğiz.