Yılbaşı yazımda keşke spor yazarı olsaydım demiştim ya, vazgeçtim. Benim bu yaştan sonra spor yazarı olmama imkan yok. En iyisi spor yazarlarından birini siyaset köşesine transfer etmek. Örneğin sayın Rıdvan Dilmen'i. Bilmeyenler için açıklayayım sayın Dilmen Türkiye'de gol pozisyonlarını en iyi koklayan ve golden önce meşhur 'Gol Olur' repliği ile seyirciye duyuran bir futbol otoritesidir. Gol Olur lafı onla o kadar özdeşleşti ki reklamlarda kullanıldı. Hatta sayın Cem Yılmaz sayın Dilmen'i sadece 'Gol Olur' dedirtmek için Arog filminin bir sahnesinde oynattı. İşte o Rıdvan Dilmen aynı hassaslıkla siyaset yorumcusu olsa da AKP iktidarı ile Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyeti arasında oynanmakta olan siyaset maçını yorumlasa acaba nasıl olurdu?
Spiker anlatır;
AKP referandumda evet oyunu çıkarmak üzere, Rıdvan patlatır 'Gol Olur.'  Maç devam eder ve AKP evet oyunu çıkarır. 2 gol birden atılmıştır. HSYK ve Anayasa Mahkemesi golleri kaleye girmiştir. Seyirci golün geleceğini hissetmek şöyle dursun gol yediğini bile daha fark etmeden Rıdvan golü koklamıştır.  Başbakan bir gün gazetecilerin türban ile ilgili sorusunu; "ileri demokrasi, özgürlük diyorsak, bu sorunu ele almalıyız. Batı'da hak ise biz de bu hakkı vermek zorundayız. ABD'de var. Japonya'da var. Avrupa'da var. Türkiye'de yok. Çünkü kendine özgü şartları var deniliyor. Bu çok zorlama, dürüst ve samimi bir savunma değil. Şimdi Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı geliyor. Anayasa Mahkemesi nasıl yasal olmadığı halde bir engel koyduysa, bireysel başvuru da yeni bir süreç başlatacak. Bu hak mücadelesinde er ya da geç bir noktaya varılacak' diyerek Yeni Anayasa Mahkemesi'ne olan güvenini ifade eder. Taraftar da ancak o zaman giren golü fark eder.

Spiker devam eder. 'TBMM Genel Kurulu'nda, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü kabul edildi. Buna göre Başbakana olağanüstü durumlarda televizyonları kapatma yetkisi verildi.' Rıdvan patlatır 'Gol olur'. Seyirciler atağın farkında bile değildir. Zaten büyük kısmı baskı altında bulunan medyanın, başbakanın keyfi tutumuyla kapatılması durumu yaşanınca golü belki fark edeceklerdir.
Spiker devam eder, Başbakan heykel için 'Bu ucubeyi kaldırın' dedi. Rıdvan atılır 'Gol olur.' Bütün belediyeleri AKP kazanınca bütün şehirlere sadece Başbakanımızın uygun göreceği heykeller dikilir. Seyirci golü fark eder.
–Spiker 'Sahillerde içki satışını düzenleyen yönetmelik çıktı.'
_Rıdvan, Gol Olur.
-AKP Siyasi Partiler kanunu değiştirmedi.
-Rıdvan, Gol Olur.
-Spiker, AKP yargıyı ele geçirdi.
-Rıdvan Gol olur.
Spiker- AKP Türkiye'de, Başbakan da AKP'de tek güç haline geldi.
Rıdvan: Gol olur.
Spiker, 'Peki, golleri atan AKP yiyen hep Demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti olmaya devam ederse ne olur?'
Rıdvan, Kör müsünüz kardeşim onu da artık siz yorumlayın.
Peki, ' ligin kaderini değiştirmek için diğer takımlar ne yapmalı?' O da yarın.