Süper Lig'de büyük takım - küçük takım, iyi takım - kötü takım diye bir ayrım artık kalmadı. Şu anda lig 3'e bölünmüş durumda. Şampiyonluğa oynayanlar, Avrupa Kupası için oynayanlar ve küme düşmemeye oynayanlar... Karabükspor dışında tüm takımların bir amacı var. Son haftaların da yaklaşmış olmasından dolayı, tüm karşılaşmalar kıran kırana geçiyor.
Avrupa Kupası'na katılmayı hedefleyen Göztepe, küme düşmeme mücadelesi veren Aytemiz Alanyaspor'a konuk oldu. Her iki takım da kazanmalıydı.
Karşılaşmaya ev sahibi takım Alanyaspor etkili başladı. Göztepe de buna karşılık verince mücadele oldukça hızlı bir tempoda oynanır oldu. Sarı kırmızılılar rakibinin üstünlüğünü ancak ilk yarının ortalarında kırmaya başardı ve oyunu dengeye getirdi.
Her ne kadar müsabaka dengede gitse de Göztepe pozisyon bulmakta zorlanıyor fakat rakibi tehlikeli ataklar gerçekleştirebiliyordu. Nitekim 76. dakikada sarı kırmızılılar kalesinde golü görüverdi. Golden 5 dakika sonra sahneye Demba çıktı ve skoru eşitledi.
Beraberliğin ardından Alanyaspor tam saha baskıya geçse de, Göztepe sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı.
Maçta topla oynama üstünlüğü Göztepe'deydi ama kaleye çekilen şutlarda Alanyaspor'un 14'e 4 üstünlüğü vardı. Bu büyük bir üstünlük. Buna rağmen maçın berabere bitmesinin sebebi kaleyi bulan şutlar oldu. Alanyaspor 4, Göztepe 2 kere... Ev sahibi takımın son vuruşlardaki başarısızlığı, sarı kırmızılıların buradan puan çıkarmasını sağladı.

Balıkesirspor'un rüzgârı esmedi

Bilindiği üzere Balıkesir'in rüzgârı ünlü. Bir maç günü yine o ünlü rüzgâr sahnedeydi Balıkesirspor Baltok ile İstanbulspor arasında oynanan karşılaşmada.
Her iki takımında gözü ilk 6'daydı ve puanları da eşitti. Yenilen büyük darbe alacaktı. Balıkesirspor'un kendi sahasında oynaması ve İstanbulspor'un son 4 haftadır kazanamaması, ev sahibi takımı favori yapıyordu.
Müsabakaya Balıkesirspor, rüzgârı arkasına alarak başladı. Kendisinin de rüzgâr gibi karşı kaleye esmesini bekledik, tamamen yanıldık. Top rakibindeyken kendi yarı alanına çekildi ve üzerine gelmesini bekledi, rüzgâr avantajını kullanmayı tercih etmedi. Öyle ki zaman zaman İstanbulsporlu oyuncuların ileriye doğru vurduğu topların, geri geldiğine şahit olduk.
İstanbulspor daha etkili olan takımdı. Balıkesirspor ilk yarıda sadece 1 pozisyon buldu, o da Nizamettin'in ceza alanı dışından şutu ile... Direğe çarpan top dışarıya çıktı.
İstanbulspor golü penaltıdan buldu. Balıkesirspor geriye düştükten sonra yüklenmeye çalıştı ama etkili olamadı. Son dakikalarda baskıyı daha da arttırsa da hiç bir işe yaramadı.
75. dakikada, Balıkesirspor'un kaptanı Nizamettin Çalışkan, hızlı hücuma çıktıkları bir sırada, arkadaşına pas vermek istedi ama top kısa kaldı. Taraftar buna kızıp, yuhalamaya başladı. Nizamettin de sahayı terk etmek istedi. Teknik Direktör Giray Bulak, yardımcıları, futbolcular ve hakem devreye girdi, sahada kalması için zorla ikna etti.
Mücadelenin 90. dakikasında da Nizamettin, hem yerini ve hem de kaptanlık bandını 17 yaşındaki Rahmi Anıl'a verdi. Kolundaki bandı düzeltmesi ise deneyimli oyuncu Burak Çalık'a düştü.
İzmirli hakem Hakan Ceylan, oyuncularla çok samimi bir havadaydı. Cana yakın davrandı, adeta samimi arkadaşları gibiydi; beğendim.