Göztepe'nin Fenerbahçe'ye 2-0 yenildiği maçı izlerken aklıma geçen sezon geldi. Galatasaray, ligden de önce Avrupa kupalarında boy göstereceği için sezonu erken açmış, güzel de transferler yapmıştı. Ligde ilk maçında Kayserispor ile karşılaştı. O kadar baskılı ve hırslı oynadı ki, rakibine nefes aldırmadı ve farklı yendi. O maçta adeta ezilen Kayserispor, sahasında ağırladığı Göztepe karşısında, Galatasaray gibi oynadı, bu sefer ezilen Göztepe oldu. Bu da sarı kırmızılılar İzmir ekibi için ders oldu ve başarılı bir sezon geçirdi.

***

Gelelim Fenerbahçe maçına... Geçen sezon Kayseri'nin kendilerine yaptığını bu sezon da sarı lacivertliler yaptı. Fakat bu sefer bir fark vardı. Geçen sezon ligin başıydı ve ilk maçlardı. Bu sefer sezonun ortasını da geçtik.
Sarı lacivertliler sezona çok kötü başladı. Bir türlü çıkışa geçemedi. Küme düşme hattında gezindi, durdu. Teknik direktörlüğe Ersun Yanal getirildi. Savaşçı futbolu seven bir kişi. Takımına savaşçılık katmak için uğraştı. Son haftalarda bunu gözlemlemeye başladık. Bu, Göztepe maçında zirve yaptı.

***

Mücadeleye çok hızlı başladı ev sahibi takım. Koştu, savaştı. Pirana gibi saldırdı. Göztepe ise sindi, karşılık veremedi. Çok ama çok güçsüz kaldı. Bazen kaybedilen ikili mücadelelerde sinirlenildi, karşılık verilmeye çalışıldı, bu ancak faul yaparak oldu. Sarı kart yendi. Jerome da arkadan ayağa basarak karşılık vermek istedi, neredeyse ayağını kıracaktı Sadık'ın. Kırmızıyı yedi, takımını 1 kişi eksik bıraktı 50. dakikada.
10 kişi kalan sarı kırmızılılar, daha çok top çevirmeye başladı, daha çok oyuna hükmetti, daha çok atak yapmak istedi ama Fenerbahçeli oyuncular çok koşan ve sert futboluna devam etti, neredeyse hiç pozisyon vermedi.

***

Göztepe sertlikte rakibine ayak uydurabilse, bu maçtan 3 puanla ayrılabilirdi. Çünkü Fenerbahçe'de teknik ve taktik gibi başka bir kozu yoktu. Kalite olarak bir adım daha öne çıkabilir, hiç de zorlanmadan sahadan galibiyetle ayrılabilirdi.
Bu maçtan ders alınmalı ve antrenmanlarda fiziksel güce öncelik verilmeli. Ligde kalmak isteniyorsa, sahada da ayakta kalınmalı.

***

90+1'de Yasin topa vuracakken, İsmail kolunu koydu. Yasin topa ıska geçti ve düştü. Hakem oyunu devam ettirdi. VAR da bir şey görmedi. Tartışmaya açık bir pozisyondu. Penaltı verilebilirdi.
Yasin'den bahsetmişken, Bayram Bektaş'ın son haftalarda yedek kulübesinde oturtmasını, sonradan oyuna sokmasını anlayamadım. Oysa Göztepe'nin en önemli hücum silahından biri.
77. dakikaya gidelim. Yasin ceza alanı dışından şut çekti. Volkan tam kucağına alacakken, top yerden öyle bir sekti ki, kucak yerine suratına geldi. Top önüne düştü. Yattı aldı ama sakatlanmıştı. Suratına müdahale etmek zorunda kaldı sağlık ekibi.