Göztepe, deplasmanda Kayserispor'a 2-1 yenildi ve küme düşme hattıyla arasındaki puan farkı 1'e indi. Oysa Lig'in ilk haftalarında aldığı başarılı sonuçlarla Avrupa'yı zorluyordu. Şimdi herkesin kafasında 'acaba küme düşer mi?' sorusu var.
Lig, her geçen gün biraz daha kızışıyor. Oyuncular canla başla oynuyor, varını yoğunu sahaya yansıtıyor. Göztepe ise lige nasıl başladıysa öyle gidiyor. Böyle olunca da, performansını arttıran takımlar, Göztepe'yi puan tablosunda gelip geçiyorlar, ligin dibine itiyorlar.
***
Kayserispor, Göztepe'ye iyi çalışmıştı. Orta sahayı göbekten delmenin zor olduğunu analiz etmişler, kanatlara öncelik vermişlerdi.
Düşük oynanan maça, Göztepe'nin yediği hatalı goller damgasını vurdu. 14. dakikada rahat yaptırılan orta ve defans arkasına sızan 2 Kayserili oyuncu... Öndeki vurdu, gol oldu. O vuramasa arkada başka bir oyuncu vardı. Beto'nun takım arkadaşlarına kızması azdı bile.
Golden sonra yavaş yavaş yüklenmeye başladı konuk takım ama pozisyon bulmakta zorlandı. 40. dakikada Gouffran'ın yaptığı ortada Alpaslan kafayı vurdu, kaleci Lung uçtu, kurtardı.
***
Topa daha çok sahip olan takım Göztepe, pozisyonları bulan Kayserispor'du. Kayseri karşı kaleye atamadı, kendi kalesine attı, skora eşitlendi. 5 dakika sonra 88. dakikada yine evlere şenlik bir gol yedi Göztepe. Soldan çizgiye inen Chery, orta yaptı, yine bomboş bırakılan oyunculardan Mensah vole ile rahat bir gol attı.
Göztepe savunmada da hücumda da sınıfta kaldı bu maçta. Her takımın daha iyisi için uğraştığı şu zamanlarda, böylesine kötü oynamak, gelecek için korku verici.

Altınordu geliyor

Altınordu, çok farklı bir maç izletti bizlere. Bunda sahasında konuk ettiği rakibi Gazişehir Gaziantep'in de katkısı büyüktü. Çünkü sahaya Altınordu'nun o paslı oyununu bozmak için çıkmışlardı. Bu anlayışla çok koştular çok baskı yaptılar. Şeytanlar da buna karşılık verdi. Golü atınca da topu Gazişehir'e bıraktılar, kendi yarı alanına kapanıp, defans yaptılar.
Dişe diş mücadele vardı sahada. Her iki takım da birbirinin oyununu bozmak için uğraşınca,  kaleciler adeta tatil yaptılar. Top ceza alanına yaklaştırılamadı. Orta alanda sürekli faullerle oyun durdu. Yoğun baskı pas hatalarını doğurdu. Yorulan oyuncular, topla kaleye doğru kat etmekte zorlandılar.
***
20'de Gazişehir atak yaptı ama cılız bir pozisyondu. 24'te Ali sebest vuruşu güzel kullandı, kaleci kornere tokatladı. 31'de Alican pek sert vuramasa da, top direğin dibinden ağlarla buluştu, eski Göztepeli kaleci Günay, topu sadece seyretti.
Altınordu 1-0 öne geçtikten sonra, Gazişehir Gaziantep, topla daha çok oynamaya, daha çok gol aramaya başladı. Buna rağmen Şeytanlar pozisyon vermediler. Biraz da yatarak zaman geçirmeye ve oyunu soğutmaya çalıştılar. Gazişehirli oyuncular çok istekliydi fakat bu istek işe yaramadı. Karşılıklı birkaç pozisyonla maç sona erdi. Maçta kaleye az şut vardı, az da kaleyi tutan. Kalecilere pek iş düşmedi. İlginç olan şey, Altınordu'nun bu maçta topla sadece % 38 oranında oynaması idi.
***
Bu galibiyetle Altınordu, rakibi Gaziantep Gazişehir ve Hatayspor'un üzerine çıktı, haftayı 5. Basamakta kapattı. Hedef önce burada tutunmak, sonra ilk 2'ye girebilmek. Bu hedefle arasında 6 puan fark var sadece.
***
40. dakikada Erce kaleci vuruşu kullandı, baskı gelince Altınordulu oyuncu kalecisine pas attı. Hakem kaleci vuruşunu tekrarlattı. Kurallar gereği, kaleci vuruşunda top ceza alanını terk etmek zorunda, terk etmeden aynı takım oyuncusu tarafından dokunulamaz. Burada da ceza alanı dışından dokunuldu ama sanırım hakem çizgi üzerinde gördü.
Sol çizgi yakınında Erce ve Hasan birbirleriyle tekrar tekrar paslaştılar. Fakat bunu yaparlarken, 2 rakip tarafından da baskı altındaydılar. Antrenmanda top kapmaca oyunu idi sanki. Erce biraz sert vurdu sanırım, Hasan tutamadı, top taca gitti de bu oyun bitti. Kaptırmaları içten bile değildi. Kaleci Erce'yi kalesinden uzak yakalayacaklardı. Paslı oyun tamam da, bu kadarı da abartılı ama.
78. dakikada, hızlı hücumda Anıl, eski Altınordulu Uğur ile çarpıştı. Bu çarpışmaya 2 Gazişehirli oyuncu daha karıştı. Zincirleme trafik kazası meydana geldi, 4 kişi yerde kaldı. Hakem oyunu durdursu, Anıl'a sarı kart gösterdi. Oysa Altınordu rakibini üçe üç yakalamıştı ve tehlikeli geliyordu.