Yıllar yıllar sonra, Süper Lig'de tekrardan mücadele etme hakkı kazanan Göztepe, ilk maçında Fenerbahçe'yi konuk etti. Böylesine önemli bir maçı ne yazık ki seyircisiz oynamak zorundaydı. Parlak bir açılış yapamasa da, 2-2'lik beraberlikle güzel bir başlangıç yapacaktı.

Sonraki hafta deplasmanda sert bir takım buldu karşısında. Kayserispor bir önceki maçta Galatasaray karşısında sahadan adeta silinmişti. Bu maça farklı bir havayla çıktı ve çok koşan, çok mücadeleci futboluyla Göztepe'yi 1-0 yenmeyi başardı. 2. hafta ligde göreceği en dip nokta oldu, 14'üncülükle.
Sonrasında arka arkaya 4 galibiyetle 12 puan topladı. Bu da ligde üst üste kazandığı en büyük seriden ilki olacaktı.
7. haftada seriye son veren takım Başakşehir oldu, 2-1'lik skorla. Ardından alınan galibiyetle ligde göreceği en üst düzeye çıktı. 2 hafta 2. sırada kaldıktan sonra gelen 2 mağlubiyet ile Avrupa kupaları sınırının altına indi. 13 ve 16. haftalar arasında 4 maçta 2. kez 4 galibiyet aldı fakat bu seri sarı kırmızılıları ilk 5 içine sokamadı. Gerçi bundan sonra da görebileceği en üst nokta 6'ncılıktı.
12. haftadan itibaren 6, 7 ve 8. sıra dışında başka hiç bir sıra görmeyecekti sezon bitene kadar. Ligin ilk yarısını da 6. sırada bitirdi.
Geleceği açısından en önemli zaman 28. hafta ve hemen öncesi günler oldu. Beşiktaş ile oynayacağı maçtan önce Fikret Orman'ın yaptığı açıklamalar ve 5-1'lik hezimetten sonra Demba Ba'nın Beşiktaş tribünlerine yaptığı sevinç gösterisi hem Demba Ba'nın hem de sessiz kalıp takımını savunmayan Tamer Tuna'nın sonunu hazırlayan etken oldu.
32. haftaya kadar ilk 5'e girip, Avrupa Kupaları'na katılma umuduyla maçlara çıktı. Ancak kupayı ilk 4 sıradaki takımlar dışında, alt sıralardaki Akhisar'ın kazanması yüzünden, Avrupa barajı 4. sıraya çıkmış oldu. Ligi 49 puanla 6. sırada bitirdi.
Ziraat Türkiye Kupası'na 3. Tur'da dâhil oldu ama daha ilk maçında Batman Petrol'e 3-1 yenilerek kupaya erkenden veda etti.
Sezon sonunda 2 oyuncu ön plana çıktı benim nazarım da. Yaptığı kurtarışlarla Beto ve oynadığı azimli futbolu ile Halil. Basında da bu iki oyuncudan çok bahsedildi. Göze girmeyi başaran daha birçok oyuncu vardı ama bu ikisi bir adım kadar daha öndeydi.
Sezona damgasını vuran olaylardan biri gol krallığında üst sıralarda yer alan Adis Jahovic'in sezon ortasında aldığı parayı beğenmeyerek Konyaspor'a transfer olmasıydı. Yerine Demba Ba alındı ve takıma da hemen uyum sağladı.

Süper Lig istatistiği

Maç başına şut çekmede Demba Ba 3.00 ortalamasıyla 3'üncülüğü paylaştı.
Maç başına isabetli şut çekmede de Demba Ba 1.62 ile 3. sırada yer aldı.
Hava topu kazanmada, yarı sezonu Göztepe'de geçiren Adis Jahovic ortalama 4.27 ile 5. sırayı aldı.
Gol krallığında Adis Jahovic 19 golle 3. oldu.
Sarı kırmızılı takım tam bir duran top canavarı oldu. Penaltı dâhil duran toptan 22 gol attı. Oranladığımızda %45 çıkıyor ve en yakın rakibine tam 13 fark atıyor.


Lig istatistiği

En farklı galibiyet: Karabükspor (5-0)
En farklı mağlubiyet: Beşiktaş (5-1)
Kadroya en çok alınan oyuncu: Günay Güvenç (34)
En çok maçta görev yapan oyuncu: André Castro (33)
Dakika olarak en çok formasını terleten oyuncu: André Castro (2951 dk.)
En çok gol atan oyuncu: Adis Jahovic (14)
En çok asist yapan oyuncu: André Castro (9)
En çok sarı kart gören oyuncu: André Castro - André Poko (7)
En çok çift sarı kart gören oyuncu: Rajko Rotman - Milos Kosanovic - André Poko (1)
En çok kırmızı kart gören oyuncu: Léo Schwechlen - Adama Traoré (1)

Sürpriz ayrılık

Göztepe, beklenmedik bir şekilde teknik direktör değişikliğine gitti. Süper Lig'e çıktığı ilk senesinde, başarılı bir performans sergileyen takımın teknik patronu Tamer Tuna'nın gönderilmesi herkes için sürpriz olsa da, taraftarlarınca hiç de öyle değildi.
İstanbul'da, Beşiktaş ile oynanacak maçtan 2 gün önce siyah beyazlıların başkanı Fikret Orman'ın Demba Ba'yı seneye takımında görmek istediğine dair yaptığı açıklamalar sonun başlangıcı oldu. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil bu sözlere tepki gösterdi ancak Tamer Tuna'nın sessiz kalması taraftarları oldukça kızdırdı. Üzerine, Demba Ba'nın maçta kötü bir performans sergilemesi ve 5-1'lik ağır yenilgi eklendi. Yetmedi, Demba Ba maçtan sonra Beşiktaş taraftarlarına sevgi gösterilerinde bulundu. Maçın ardından her ikisinin de bileti kesildi.
Sezon sonuna kadar sabredildikten sonra yeni teknik direktör vakit geçirilmeden açıklandı. Bundan sonra takımın başında Bayram Bektaş olacak. Geçen sene Ümraniyespor'u çalıştırdı ve iyi işler çıkardı. Şimdi çıtası oldukça yükseldi. Ama takımla uyum içinde olabilmek çok önemli. Bakalım bu elbise bu takıma uyacak mı?

Orman durmuyor

Tamer Tuna ve Demba Ba'nın sonunu hazırlayan Fikret Orman, Trabzonspor'da forma giyen Burak Yılmaz'ı da topun ağzına koydu. Kulübüyle 1 sezon daha sözleşmesi bulunan Burak'ın çok iyi bir Beşiktaşlı olduğunu söyleyip, bordo mavili taraftarların önüne attı. Bunu bilinçli mi yapıyor bilemem ama eğer öyleyse çok akıllıca bir şey; kovdur ve kap...

Son takım Afyon oldu

2. Lig'de Altay ve Hatayspor, gruplarında şampiyon olmuş ve 1. Lig'e çıkmışlardı. 1. Lig'e çıkacak 3. takım da çok zorlu yollardan başarıyla geçen Afyon Afjetspor oldu. 8 takım arasından sıyrıldı ve 3 takımı da saf dışı bıraktı, mutlu sona ulaştı. Kutlamak gerekiyor.


Tatsız tuzsuz Monaco

Formula 1'de 6. yarış Monaco'da yapıldı. Pistin dar caddeler olması sebebiyle 1-2 geçiş dışında hiç geçiş yapılamadı. Yarış nasıl başladıysa öyle bitti. Öyle ki, yarışa 1. sıradan başlayan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo'nun motorunda sorun olmasına rağmen, hemen arkasındaki Ferrari pilotu Vettel geçmeyi başaramadı hatta bir kazaya sebebiyet vermemek için geçmeye bile teşebbüs etmedi. Arkasından gelen diğer pilotlar da bulundukları yere razı oldular, sadece bitiş çizgisini görebilmek için araçlarını sürdüler.