Şadıman Şenbalkan Karşıyaka'dan, iki gün önce bir ağabeyime mail atmış.
Hatta 'telefonunuz olmadığı için arayamadım. O yüzden Karşıyaka' da görev yapmış emekli hakim serbest Avukat Veysel Gültaş'ı desteklemeni istiyorum' demiş.
Şadıman Şenbalkan mektubunda ayrıca, Avukat Veysel Gültaş'ın 'yazar ve şair' olduğunu vurgulamış.
Biz genelde tüm seçimlerde tarafsız kalmayı yeğleriz.
Hatta haberlerini de eşit boyutta veririz.
Çünkü; rutubetten nem kapanlar var...

 
Hep para konuşuyor

 Ama görüyor, yaşıyoruz...
Nasreddin Hoca'nın yıllar önce söylediği gibi parayı veren düdüğü çalıyor.
Zaten parayı almayan selam da vermiyor.
Diğer iki aday kaç zamandır gazete sütunlarından inmediklerine ve de ziyaretlerde bulunduklarına göre ben de Veysel Gültaş'tan söz edebilirim.
Üstelik,  Şadıman Şenbalkan'ın mektup yazıp yardım istediği dostumuz da olayın yabancısı değil.
Şimdi onun ağzından haberi paylaşacağım.
Günümüzde hukuk önemli bir bilim kolu oldu...
Her adım atışımızda ve de işimizde yasaları bilmemiz gerekiyor.
İşyerimizde de, uluslararası anlaşmalarda da, aile yaşantımızda da belki farkında değiliz ama hep avukatlarla yatıp, kalkıyoruz.

 
Tanıyalım

Önce, 'Veysel Gültaş kimdir?' sorusunun yanıtını bulalım.
Aslen Malatyalı.
Orta öğrenimini Malatya'nın Akçadağ, Darende ve Doğanşehir ilçelerinde yaptı. Lise öğrenimini Malatya, Kırklareli ve Ankara illerinde tamamladı.
İki yıl öğrenimine ara verdi.
Değişik kuruluşlarda çalışarak, yüksek öğrenimini sürdürdü.
1976 yılında A.Ü. Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre öğretmenlik yaptı. 1977 yılında Ankara Barosu'nda avukatlık stajını tamamladı.
Sırasıyla; Van/Gürpınar, Ordu/Ulubey ilçelerinde Cumhuriyet Savcılığı, Yozgat/Boğazlıyan, Manisa/Alaşehir ilçelerinde Hâkimlik görevlerinde bulundu.
1996 yılında İzmir/Karşıyaka Hâkimliği'ne atandı.
Bu görevini Temmuz 2004 yılına kadar sürdürerek kendi isteği ile emekli oldu. Halen İzmir Barosuna bağlı olarak serbest Avukatlık yapıyor.

Bizim ilgi alanımız

Şimdi benim ilgimi çeken yönüne gelelim:
Edebiyatçılar Derneği ve Dil Derneği üyesi olan Gültaş, yazın yaşamına şiirle girdi.
İlk şiiri; 'Analar', 'Yapıt' dergisinde yayınlandı (1976). O tarihten bugüne şiirleri; Çağrı, İz, Çalı, Ağın Düşün Sanat, Çağdaş Türk Dili, Ardıç Kuşu, Gediz, Turnalar, Agora, Dize adlı kültür ve sanat dergilerinde yayınlandı.
Milliyet Sanat Dergisi'nde (1979-1985) kısa deneme yazıları ile Cumhuriyet Gazetesi'nde (1994-2004) makaleleri yayınlandı.

 
Kitaplarını okudum

Şiirlerine XXI. Salihli Şiir ikindilerinde (Mart-1994), 'Dionysos Şiir Ödülü' verildi.
'Siyanür' adlı şiiri ile de 'Bartın 5. Kitap Fuarı Hasan Bayrı Şiir Ödülü' (Mansiyon-Ekim 2001) aldı.
Şiirlerini; Hüznün Adresi Yok (1997), Mührü Bozulmamış Sevdalar (1999), Yeryüzüne Birkaç Şiir (2008) adlı kitaplarda topladı.
'Kadı Burhaneddin'den Günümüze Hukukçu Şairler Antolojisi' ni hazırladı, Toplumsal Dönüşüm Yayınevi tarafından (İstanbul, Mart 2003) basıldı. Edebiyata kazandırdığı bu eserine basında geniş yer verildi.
Yazın hayatına verdiği emek bağlamında, Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi ( İhsan Işık/ Elvan Yayınları) ile aynı yazarın Encyclopedıa of Turkısh Authors People Of Lıterature Culture And Scıence adlı yapıtı yanında, Tanzimat'tan Bugüne Edebiyatçılar Ansiklopedisi'nde (Yapı Kredi Yayınları) yer aldı.

Dahası var

İzmir Karşıyaka Belediyesi'nce yapılan 18 Mart 2004 'Dünya Şiir Günü'ndeki 'Şiir Kurultayı'nda ise, ülke genelinde 41 şairle birlikte '2004 Homeros Emek Ödülü'nü aldı.
Ege Kültür Platformu Derneği ile Ege'de Yaşam Gazetesi'nce düzenlenen  Cumhuriyet'in 80.nci yıldönümünde 'Cumhuriyet'e Kanat Gerenler Başarı ve Hizmet Onur Ödülü'nü aldı.  (25.12.2003)
Gültaş, Avrupa Komisyonu / Avrupa Konseyi Ortak Girişimi ve T.C. Adalet Bakanlığı'nın 'Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İçtihatları Konusunda Eğitimciler Yetiştirilmesi' amacı ile düzenlenen eğitim seminerlerine katıldı ve Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları için düzenlenen 'İnsan Hakları Eğitimi' seminerlerinde (Nisan/Mayıs 2004) sunumlarda bulundu.

Yorulmak bilmiyor

Mesleki konularda; 'Uygulamada Ağır Ceza Davaları' ( Adalet Yayınevi,2002), 'Trafik Kazalarında Cezai Sorumluluk' (Adalet Yayınevi,  2003),  'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma' (2008), «Sahtecilik Suçları» (2008), 'Cinsel Suçlar' (2008), 'Hayata Karşı Suçlar' (2008), '5237 sayılı İçtihatlı Türk Ceza Kanunu' (2009) adlı kitapları yanında,  tüm kaynakları içeren 'Geçmişten Günümüze İnsan Hakları' (Derleme/2004) ve 'İnsan Hakları Odağında İşkence' (Araştırma/2005) adlı derleme kitabı ile düz yazılarını topladığı (Ama Ben Senin Yanındayım ' (2006) ve 'Affet Bizi Zeytin Ağacı '  ( 2006)  adlı kitapları Bilge Yayınevi tarafından yayınlandı.

 
Önemli olan

Ha sahi asıl konuyu atladım.
Av. Veysel Gültaş 'Başkan olayım' demiyor...
Avukat Veysel Gültaş, Avukat.Atilla Tüfenkçioğlu'nun başkanlığını çektiği 'İzmir İdealist Avukatlar Grubu'nda;   Av Jale Soydan, Av Ayşe Zübeyde Aydın, Av. Tunçay Cobanoğlu, Av.Nurten Çavuşoğlu, Av.Mert Şehzat Zazaoğlu, Av. Uğur Arda, Av.Emrah Korkmaz, Av. Salih Kurnaz, Av.Timur Güner, Av. Birdal Aydemir ile birlikte...

 
Son söz

Konuyu bana ileten dostumuzun bildirdiğine göre de, emekli Ağır Ceza Hakimi Av. Veysel Gültaş gerek avukatlık hayatında gerek yıllarca görev yaptığı ağır ceza hakimliğinde hukukunun üstünlüğünü hiç bir ayrıştırma yapmadan savunmuş bir hukukçumuz.
Aynı zamanda düşün ev edebiyat adamı olarak edebiyatımıza emek vermiş ve edebiyatımıza katkı sağlamış şair ve yazarımızdır.
İlgimi çeken bir taraf da şu:
Hep aynı şeyleri söyleyenlerden veya hiçbir şey söylemeyenlerden değil söyleyecek sözü olanlardanız, her zaman.

 
***

SON NOKTA

Yeni ürünlerini sergiledi


Alüminyum sektörünün lider firmalarından biri olan Sebat Alüminyum, yeniliklerine ve büyümesine hız kesmeden devam ediyor.
Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen alüminyum sektörünün en önemli fuarı Aluminium 2014'e katılan Sebat Alüminyum, fuarda yeni ürünlerini sergileyerek güçlü iş bağlantıları kurdu.

 
Üçüncü nesil iş başında

Temelleri 1963 yılında Kayseri'de Nurullah Ezinç tarafından atılan ve bugün 3. nesil tarafından yönetilen Sebat Alüminyum, 10 bin metrekare kapalı alanda, yıllık 7 bin 500 ton alüminyum profil üretim kapasitesiyle büyümesini hız kesmeden sürdürüyor.
Almanya'nın Düsseldorf kentinde her iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 10. kez kapılarını açan ALUMINIUM Fuarı'na katılan Sebat Alüminyum, 51 ülkeden 950 katılımcıyı ağırlayan ve Türkiye'den de 60'ın üzerinde firmanın katıldığı fuarda, 33 metrekare alanda en yeni ürün gamını ziyaretçilerine sundu.

 
Ezinç, fırsatı anlattı

Üretim teknolojilerinden, nihai ürüne uzanan geniş yelpazesi ile alüminyum sektörünün tüm bileşenlerini kapsayan Aluminium Fuarı'nın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Sebat Alüminyum Genel Müdürü Mahmut Ezinç, bu fuarın özellikle yeni pazarlara açılmak ve yeni iş bağlantıları kurmak açısından bir fırsat olduğunu söyledi.