Hafta içinde, bir süre Haber Ekspres'te çalışan Emine isimli arkadaşım aradı.
Emine, 'Mutluluk reçetesini biliyor musun?' diye sorunca, aklımdan geçenleri saydım.
Sevgiden, saygıdan, tabiattan söz ettim...
Tabii ki sağlık ve eğitimden de...
Emine Hanım, 'Ben sana göndereyim.' deyince beni bir merak sardı.
Konu kısa sürede anlaşıldı:
İzmirli Yazar Özenay Özdinç'in Destek Yayınları'ndan basılan 'Mutluluk Reçetesi' isimli kitabından söz ediyormuş...
Yazar Özdinç, 'İnsan ruhunu besleyecek yepyeni bir kitap. 
Bu rengarenk ve mutlulukların yolu. 
Ne arzuluyorsanız size o geliyor.
Sabırlarımın yanına şükürlerimi koydum. Yolumun aydınlığını buldum' diyor, kitabıyla ilgili olarak.
10 kişinin yolu
İnceledim:
'Mutluluk Reçetesi', şükürlerini arayanların görebileceği, gördükten sonra huzuru kendi nefeslerine vereceği bir kitap. 
Pozitif düşünce gücünü ve renkli gizemli bir yolculuğu anlatan kitapta birbirini tanımayan 10 kişinin bu yola girdikten sonra yaşamlarındaki mucizeler, başarılar ve sevinçler de örnek olarak anlatılıyor.
'Yaşamınızdaki ilk isteğiniz kendinizi ruhen beslemek olmalı!' diyen Yazar Özenay Özdinç, 'Gülümsemeyi sevdiğim dünyama hoş geldiniz. Amacım mutluluk, huzur, sevgi...Kendimin önemini anladığım andan itibaren huzuru buldum. 
Mutluluk yoluma devam ediyorum.
Bu kitap da sizlerle buluşmanın yeni bir başlangıcı. Mutluluk Reçetesi, sizlere de gülümsemeyi sevdirecek. Kendinize, nefesinize kısaca yaşam yolunuza sahip çıkmayı öğretecek.  
Geçmişten öğretilerimizi alıp bu öğretilerle yolumuza devam ediyoruz. Yaşamda tüm mücadelelerin arkasından mükafatların geldiğine inanıyoruz. Bunu yaşayarak da görüyoruz.
Yepyeni öğretilerle yeni yaşam yolumuza devam ediyoruz. 
Hayat güzel, nefesinin kıymetini bil, aynalarla barış, hak edene hakkını ver ki  HAK'tan hakkını isteyebilesin....
Şükürlerini gör...
Kendini sev!
Sevginin anahtar olduğunu bil.
Bu anahtarın da sende olduğunu bilerek sahip çık' diye konuşuyor.
Dikili müziğe doyacak!
Dikili Belediyesi ile TRT Müzik Kanalı işbirliğinde klasikleşen 'Yaz Konseri', bu akşam Çandarlı Kalesi'nden gerçekleştirilecek.
Konserde Makbule Kaya, Esra İçöz ve İsmail Özkan sahne alacak.
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yaz sezonuna iddialı bir giriş yapan Dikili Belediyesi, müziğin birbirinden önemli isimlerini ilçede ağırlamaya devam ediyor.
Bir başka yere davetli olduğum için bu konseri Dikili'ye giderek takip edemeyeceğim.
Ancak unutmayalım: TRT Müzik kanalından canlı yayınlanacak.
TRT Müzik Kanalı'nın en çok izlenen programlarının başında gelen ve Hakan Aybar'ın yönetmenliğini yaptığı Ege Akşamları programı canlı yayınla müzikseverlerin yakından tanıdığı Makbule Kaya, Esra İçöz ve İsmail Özkan'ı Dikililerle buluşturacak.
Müzik dünyasının sevilen ve aranan solistlerinin başında gelen üç ismin birlikte sahne almasıyla, bu akşam saat: 18.30'dan itibaren Çandarlı Kalesi içerisinden gerçekleştirilecek olan program, TRT Müzik Kanalı'ndan da canlı yayınlanacak. 
 
Herkes davetli
Vatandaşları TRT işbirliğinde gerçekleştirilecek olan müzik şölenine davet eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili halkının gülümsemesi ve mutluluğu için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek Dikili'yi her alanda, yaşayanların huzur bulduğu bir kent yapma ideali yolunda önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.
Göreve geldikleri ilk günden itibaren, bir taraftan alt ve üst yapı hizmetleri verirken, diğer taraftan da hemşerilerinin mutluluğu ve neşeli anlar yaşaması için etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 'Dikili'de artık çok güzel bir ortam oluştu. Özellikle yaz ayları olmak üzere vatandaşlarımızı müzikle buluşturuyoruz. Dikili'mizi sanatın merkezi yapma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. TRT çalışanlarına bu önemli organizasyonun ilçemizde gerçekleşmesi için yaptıkları işbirliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Tüm hemşerilerimizi de pazar akşamı 18.30'da Çandarlı Kalesi'nde gerçekleştirilecek olan müzik şölenine davet ediyorum' diye konuştu.
Çocuklar doğa ve mutluluğu resmetti
Ümitliyiz Biz Kanser Hastaları Platformu ve Sağkal Derneği işbirliği ile düzenlenen, meme kanserine karşı farkındalık geliştirmeyi amaçlayan resim yarışması sonuçlandı.
Ümitliyiz Biz Kanser Hastaları Platformu ve Sağkal Derneği işbirliği ile dünyada çevre kirliliğine paralel olarak günümüzde hastalıkların artmasına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, İzmir ili sınırları içinde yer alan tüm özel ve devlet okullarında öğrenim gören 7-14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen 'Doğa ve Mutluluk' konulu resim yarışması sonuçlandı.
Her iki kategoride yarışmaya gönderilen 342 eser seçici kurul tarafından titizlikle değerlendirilmiş olup, kategorilerinde ilk üç sırayı alan öğrenciler ve okulları şöyle:
1.Kategori:
1.Aycan Akarsu-Kılıçarslan İlkokulu, 2.İlayda Öztürk-12 Eylül Ortaokulu, 3.Bejan Özcan-Mustafa Şık İlkokulu.
2.Kategori:
1.Ecem Akkoyunlu-Güzelyalı Ortaokulu, 2.Merve Durgun-Buca Burhan Özfatura Ortaokulu, 3.Elif Balcı-Buca Ortaokulu.
Jüri:Neval Kafescioğlu, İnci Tarakçıoğlu, Burak Erim, Evşen Algı Çelik.
Sağkal Derneği'nin 1413 sokak No:49 Kahramanlar-İzmir adresinde yapılan ödül törenine İzmir'in sevilen şarkıcı-şovmeni Mikrop Hikmet, sanatçı Ersin Kuşkanat, FRM tv.Vedat Çağırgan, SAĞKAL ve Ümitliyiz platformu yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Kategorilerinde ilk sırayı alanlara laptop, 2. ve 3.lere tablet ödül olarak verildi.
Ümitliyiz.com platformu başkanı Mine Ergunay çok heyecanlı ve mutlu olduğunu, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bildirdi.
Sergilenmeye değer bulunan 60 eser ile birlikte kazanan eserler 8-9-10 Ekim 2015 tarihlerinde "Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde sergilenecek.
Tarihi sokaklarda müzik
Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Alsancak Şenliği iki gün süren doludizgin etkinliklerin ardından sona erdi. Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nce ortaklaşa düzenlenen şenliğin kapanış günü etkinlikleri de yoğun ilgi gördü.
Özellikle Dominik Caddesi'ni adeta bir zaman tüneline çeviren klasik otomobil ve antika arabalar sergisi ziyaretçi akınına uğradı.
İki gün boyunca meraklıları klasik otomobilleri görmek için Dominik Caddesi'ni ziyaret etti. 
22 adet konser ve müzik dinletisinin gerçekleştirildiği şenlikte, 'Alsancak'ta Yaşamak', 'Çocuk Gözü ile Alsancak', 'Alsancak Stadı Tarihi' konulu sergiler de yer aldı.
 
***
MENEKŞE
İKÇÜ öğrencilere diş bakımını öğretiyor
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerde oluşabilecek 'diş çürüklerini' önlemek amacıyla çalışma başlattı.
İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. İrfan Karadede, koruyucu ağız diş sağlığı içerikli toplumsal projelere olan hassasiyetin önem arz ettiğini söyledi.
Eğitim ve sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye'deki fakülteler arasında  üst sıralara çıkmak için ciddi adımlar attıklarını belirten Dekan Prof. Dr. Karadede, gelişmiş ülkelerde uygulanan ama ülkemizde henüz yeterince uygulanılmayan koruyucu ağız diş sağlığı programlarına daha fazla önem verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Tedavi etmek pahalı, korumak ucuz
Prof. Dr. Karadede, 'Fırçalama alışkanlığına yeterli düzeyde sahip olmayan toplumumuzda, yapılan koruyucu uygulamalar sonucunda fırçalama alışkanlığı da yaygınlaşmakta, ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturulmakta ve geleceğimiz olan çocuklarımızın dişleri çürükten kurtularak ülkeye maddi manevi katkı sağlanmaktadır. Bu uygulamalar çürük oranını azaltarak çocuklara faydalı olurken tedavi masraflarını da düşürerek ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır. Tedavi etmek pahalı fakat korumak ucuzdur' diye konuştu.
***
KILÇIK
*- Sevgi bir güne değil, bir ömre sığmalı...
*- Belki de aşk uzakta olan birisiyle bile gülüp mutlu olabilmektir.
*- Varsın iki göz odalı bir evimiz olmasın, yeter ki senin iki gözün bende olsun...