Simav ilçesine bağlı Gökçeler Köyü'nde yaklaşık 10 dakika etkili olan dolu yağışı köylüyü perişan etti. Köy Muhtarı İbrahim Payçu, bir saat süren yağmurun ardından 10 dakika ceviz büyüklüğünde dolu yağdığını bin dönüm sebze ekili alanla üzüm bağlarının zarar gördüğünü söyledi. Köyde inceleme başlatılmasını ve hasarın tespit edilmesini isteyen muhtar Payçu, "Köyümüzde yaklaşık 1 milyon liralık maddi hasar oluştu. Vatandaşlarımız geçen yıl yaşanan deprem nedeniyle yaralarını sardığı için ürünlerini sigorta da yaptıramamıştı. Devletin bize el uzatmasını bekliyoruz" dedi.

Üretici Emin Tekeli, "Bir anda başlayan sağanak yağış bir saat kadar sürdü. Ardından 10 dakika kadar da dolu devam etti. Yağmurun fazla zararı olmadı, ancak dolu mahsullerimizi yerle bir etti. Kavun, karpuz, lahana, biber, domates ve taze fasulye ile üzüm bağları yüzde 90 oranında zarar gördü. Bundan sonra ürünlerimizden hayır gelmez artık" diye konuştu.

Köylülerden Yaşar Tekeli, "Ne olduğumuzu anlayamadık. Allahtan canımıza bir şey gelmedi. Ancak ürünlerimiz büyük zarar gördü. Zararımızın tesbitini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçe merkezini su bastı

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Gökçeler Köyü'nde dolu yağışının ardından ilçe merkezinde etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle özellikle TOKİ tarafından yaptırılan binaların bulunduğu bölgede taşkınlar yaşandı. Yağmur suları bodrum katlara dolarken, Simavlılar zor anlar yaşadı. Depreme dayanıklı olduğu için taşındıkları TOKi konutlarının zemin katında oturanlar yağmurda evleri sular altında kalanlar yaşadıklarına isyan etti.