Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak koordinesindeki soruşturma sürüyor. Başsavcı Kodalak, ilk etapta olaya karışmadığı belirlenen 1200 erin serbest bırakıldığını açıkladı.

"MASUM ERLERİ AYIRACAĞIZ"

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, soruşturmanın çok kapsamlı ve çok titiz bir şekilde yürütüldüğünü, suçlu ile suçsuzun ayrılacağını belirtti. Başsavcı Kodalak, "Halkın üzerine ateş açmak, halkın üzerine tank sürmek gibi ve benzeri eylemleri tespit edilen erler ile böyle bir eyleme karışmayanları, kısa zaman içinde toplayacağımız delillerle ayıracağız. Olaya karışmayanlar bırakılacak. İlk etapta 1200 er serbest bırakılmıştır. Bu sözlerimiz sadece rütbesiz erler için geçerlidir" dedi.

"ER AİLELERİ MÜSTERİH OLSUN"

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan erlerin bir çoğunun masum olabileceğini belirten Başsavcı Harun Kodalak, "Bir kısım erlerimizin neye alet olduğunu bilmeden üstten aldığı emri yerine getirmiş olabilir. Bir kısmı masum olabilir. Gözaltındaki ya da tutuklu erler devletimizin koruması altındadır. Er aileleri müsterih olsun. Soruşturmalarımız hızla ve kesintisiz şekilde devam etmektedir" şeklinde konuştu.

"70 SAVCI, 16 HAKİM GÖREVLENDİRİLDİ"

Başsavcı Kodalak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 30 soruşturma savcısının askerlerle ilgili, 30 savcının da hakim-savcılarla ilgili görev yaptığını, savcıların bir yandan sorgulama yaparken, diğer yandan delilleri topladığını belirtti. 10 savcının da olay yeri incelemelerinde görevlendirildiğini kaydeden Başsavcı, Hakimlik sorgusu için 8 olan Sulh Ceza Hakimi sayısı da 16'ya çıkardıkları bilgisini paylaştı.

"ERGENEKON GİBİ OLMAYACAK"


Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak, "Halka ateş açmamış, halkın üzerine askeri araç sürmemiş, ne olduğunu bilememiş erleri hızla ayıklayacağız. O hainlerin Ergenekon, Balyoz soruşturmalarında yaptıkları gibi, masum askerleri de tabii ki katmayacağız. Bizim soruşturmamız onlarınkine benzemeyecek. Biz adil davranacağız. Biz devletin savcılarıyız, onlar örgütün hakim, savcıları idi" dedi.

NÖBET ÇİZELGELERİ İNCELENİYOR

Başsavcı Kodalak, darbe girişimi soruşturmasının titizlikle yürütüldüğünü belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"Henüz soruşturmaların başındayız. Güvenlik kameralarının kayıtları toplanıyor, incelenecek. Tanık beyanları henüz alınmadı. TSK'nın darbeciler tarafından değiştirilmemiş nöbet çizelgeleri incelenecek. Bunların şüpheli ifadeleriyle karşılaştırılması sonrası soruşturma ilerleyecek."