Mahkeme kararının cezaevi savcılığına ulaşmasının ardından, eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ile polis memurları Yasin Koyuncu, Selçuk Ocaktan ve Ufuk Yıldırım tahliye edildi. Eski Emniyet Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ise başka bir davadan daha tutuklu olduğu için serbest bırakılmadı.

Gece saatlerinde tahliye olan 4 eski Emniyet mensubu, Silivri Cezaevi önünde kendilerini bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı. Tufan Ergüder, tahliye sevincini annesine ve babasına sarılarak, ellerini öperek kutladı.


ERGÜDER: EN BAŞINDAN BERİ İDDİALARIN BOŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİK

Tufan Ergüder, cezaevi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, en başından beri ortaya atılan iddiaların boş olduğunu belirterek, şunları söyledi:


"Yaklaşık 10 aydır cezaevindeyim. En başından beri aslında bizimle ilgili olan iddiaların boş olduğunu hep söyledik, vurguladık. Avukatlarımız da bunu vurguladı. Biz de sürekli bundan bahsettik. Savunma verdiğimiz dönemlerde de sürekli bunu söyledik. Ben şu an serbest kaldım. Ancak şu kadarını net olarak söyleyebilirim ki, kalbim aslında Silivri'de, arkadaşlarımda kaldı. Onların da bir an önce buradan çıkmalarını temenni ediyorum. Benimki artık bir sevinç değil. Buradaki arkadaşlarımın hepsinin ne kadar suçsuz olduklarını çok iyi biliyorum. İlk fırsatta çıkmalarını ümit ediyorum."

"HUKUKUN İŞLETİLMESİ TARAFTARIYIM"

Tufan Ergüder, hukukun işletilmesi halinde gerçeklerin ortaya çıkacağını vurgulayarak, "Ben hukukun tecelli etmesi, hukukun işletilmesi taraftarıyım. Hukuk işlediği takdirde gerçekler ortaya çıkacaktır. Zaman da geçse, buradaki arkadaşlarımın ve benim ve diğer önceden de serbest kalan arkadaşlarımın bu işlerde kusursuz olduğu ortaya çıkacaktır. İddianame ile ilgili şunu söyleyebilirim. Aslında gerçekten iddianame olarak çok başarısız bir iddianame. Biz de çok soruşturma yürüttük. Biz bu şekildeki fezlekeleri savcılara götürsek, savcılar bizi kovalarlardı. Bu fezlekelerle, böyle bir iddianame ile gerçekten dava açılmasını garipsiyorum" diye konuştu.

Tahliye olan 4 kişi, daha sonra araçlarla Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan ayrıldı.