Yangın Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde bulunan Kızılarık Mahallesi'nde bugün saat 10.30 civarında çıktı. Alınan bilgiye göre inşaat ustası olan baba 24 yaşındaki Ökkeş Aksoy sabah saatlerinde işe gitti.

21 yaşındaki anne Nesra Aksoy ise 3 yaşındaki Murat, 4 yaşındaki Ayşe ve 1.5 yaşındaki Abdülkadir'i evde bırakarak ekmek almaya gitti.

Annenin ekmek almaya gittiği sırada odun sobasından sıçrayan ateşin halıyı tutuşturması ile evde yangın çıktı. Alevler kısa sürede evi sardı. Yangını gören komşular durumu hemen itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekipleri gelmeden yangını fark eden inşaat işçisi Tuncay Kanbak, evin kapısını kırarak içeriye girdi. Kanbak, Ayşe ve Murat'ı kucaklayarak evin dışına çıkardı.

O sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etti. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın sonunda yangın söndürülebildi. Soğutma çalışmaları sonrası eve giren ekipler, 1.5 yaşındaki Abdülkadir'in cesedi ile karşılaştı.


Eve dönen anne ve yangını duyup gelen baba gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekipleri acılı çifte müdahale etti.

İki çocuğu yangından kurtaran Kanbak,  "Yakındaki inşaata çalışırken yangını fark ettim. Koşarak olay yerine geldim. Önce elektrik şalterini kapattım. Çevredekiler içeride çocuklar olduğunu söyledi. Ben de kapıyı kırıp içeri girdim. Evdeki 2 çocuğu kucaklayıp dışarı çıkardım. Üçüncü bir çocuğun olduğunu bilseydim, tekrar içeri girer ve onu da kurtarırdım" şeklinde konuştu.

Olay yerindeki incelemenin ardından küçük bebeğin cesedi morga kaldırıldı.