Olay Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre simit fırını çalıştıran Z.İ., yanında çalışan 16 yaşındaki 2 erkek çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Olayı kimseye anlatmaması için çocuklara para veren ve tehdit eden fırıncı çocukların bir süre susmasını sağladı.

Geçtiğimiz çarşamba günü öğle saatlerinde işyerini kapatan Z.İ. işyerinde bulunan banyoda çocukları yine istismar etmek istedi. Dükkanın kapatıldığını ancak dışarıya kimsenin çıkmadığını gören mahalle sakinleri ise şüphelenerek çocuklarla konuştu.

Çocukların yaşadıklarını anlatmasından sonra mahalle sakinleri fırını bastı ve fırın sahibi Z.İ.'yi döve döve bayılttı. Daha sonra Z.İ.'nin üzerine benzin döken vatandaşlar, adamı yakmak istedi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Z.İ.'yi yakmaya çalışan kalabalığın arasında zorla çıkardı. Z.İ. polis aracıyla önce hastaneye götürülürken, tedavisinin ardından da gözaltına alındı. Polise verdiği ifadesinde iftiraya uğradığını iddia eden Z.İ. sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.