Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden bugün 2 Katyuşa roketatar mermisi Kilis'e atıldı. Roketlerden biri boş araziye düşerken, diğeri kimsenin bulunmadığı evin çatısında hasara yol açtı.

Geçen 18 Ocak gününden bu yana IŞİD denetimindeki Suriye'nin Bab bölgesinden Kilis'e atılan roketatar mermileri kentte 8'i Suriyeli 21 kişinin ölümüne, 70'ten fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Neredeyse her gün roketlerin hedefinde olduğu için tedirginlik ve paniğin yaşandığı Kilis'ten, ölüm korkusu yaşayan binlerce kişi göç etti.

İLANLI TEPKİ

Tepki için esnafın dün kepenkleri açmadığı kentteki STK temsilcileri yaşanan endişeyi bugün; Cumhurbaşkanı, Başbakan Genelkurmay Başkanı ve bakanlara yönelik 'Kilis'e ses ver, Kilis saldırı altında. Evlerimize roketler düşüyor, üzerimize şarapnel yağıyor. Evimizde, sokakta öldürülüyoruz. Can güvenliği istiyoruz. Sesimizi duyun, sesimize ses verin. Acele edin, ölüyoruz' yazılı gazete ilanıyla duyurmaya çalıştı.

ÖĞLE SAATLERİNDE 2 MERMİ DÜŞTÜ

Tedirginliğin had safhada olduğu ve roketlere hedef olma korkusuyla insanların evine kapanmasından dolayı sokakların boşaldığı Kilis'e saat 12.30 sıralarında yine Suriye tarafından atılan 2 roketatar mermisi düştü. Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi'ne isabet eden roketlerden biri boş arazide infilak ederken, ikincisi ise kimsenin bulunmadığı 2 katlı evin çatı katının köşesinde infilak etti. Evde hasara yol açan patlama sırasında sokakta kimse bulunmadığı için yaralanan olmadı.

Patlama sesinin ardından bölgeye giden ekipler, inceleme yapıp vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

MİSİLLEME YAPILDI, 7 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Kilis'e yönelik roketli saldırının ardından sınırda konuşlu birlikler ateşin açıldığı Suriye'nin IŞİD denetimindeki Suran bölgesine Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla angajman kuralları kapsamında misilleme atışları yaptı. Yapılan misillemede IŞİD'in 2 silah mevzisinin imha edildiği ve buradaki 7 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

1 ROKET DAHA ATILDI

Kilis'e, saat 16.30 sıralarında Suriye tarafından yine Katyuşa roketatar mermisi atıldı. IŞİD denetimindeki bölgeden atılan roket mermisi Doğan Güreş Paşa Mahallesi'ndeki boş araziye düşerek infilak etti. Kimsenin yaralanmadığı saldırı sonrası sınır birlikleri, roketin atıldığı IŞİD mevzisini Fırtına obüsleri ve Sakarya çok namlulu roketatar bataryası ile ateş altına aldı.