22 Temmuz'da başlayan çatışmalarda bugüne kadar 39 PKK'lı ölü ele geçirildi. Bölgedeki karayollarını keserek kimlik kontrolü yapan ve bu yolla varlığını göstermek isteyen teröristler, Kuzey Irak'taki kamplara doğru kaçmaya başladı.

Kırsal alandaki köylerden lojistik destek almaya çalışan PKK'lıların, özellikle gıda ve tıbbi malzeme temin etmeye çalıştığı belirtiliyor. Güvenlik güçleri, Goman Dağları ile teröristlerin muhtemel kaçış güzergahlarını sürekli bombalıyor.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde 9 gün önce başlayan operasyonlar, hava ağırlıklı olarak devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, operasyonda öldürülen PKK'lı sayısı 39’a çıktı. Terör örgütünün, yaralı militanlar için kendilerine yakın olan köylerden tıbbi malzeme ve gıda malzemesi topladığı ifade ediliyor.

Terör örgütünün, Şemdinli üzerinden, Türkiye’de Arap Baharı benzeri bir hareket meydana getirmeye çalıştığı belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde Hakkari’de teslim olan 2 örgüt mensubunun da güvenlik güçlerine benzer bilgiler verdiği kaydediliyor.

Terör örgütünün, yapılan kara ve hava operasyonlarında ağır darbeler aldığını aktaran kaynaklar, bunun telsiz konuşmalarına da yansıdığını aktarıyor. Terör örgütü PKK’nın ilçede yaptığı yol kesme olaylarında ellerinde listeler olduğunu belirten yerel kaynaklar, “Yol kesme olayına denk gelen vatandaşlar terör örgütünün ellerinde listeler gördüğünü söylüyor. Dediklerine göre listelerde ilçede bulunan bazı siyasi partilerin yöneticileri ve kanaat önderlerinin isimleri yer alıyor. O listede adı olanları ayırıyorlar. Listede olan herkes kendini biliyor o yüzden dışarı çıkmamaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.