Arpaçay ilçesine bağlı Tomarlı Köyünde oturan 25 yaşındaki Zeynep ve 35 yaşındaki Hacı Güler çiftinin 3.5 yaşındaki kızları Aybüke Güler, 21 Şubat günü televizyon izledikten sonra uyudu. Anne Zeynep Güler, bir süre sonra yemek yedirmek için kızını uyandırmak istedi ancak nefes almadığını fark etti. Hastaneye götürülen minik Aybüke'nin yaşamıni yitirdiği belirtildi ama ölüm nedeni belirlenemedi. Güler çifti minik kızlarının acısını yaşarken 7 Nisan'da 5 yaşındaki oğulları Enes yemek yedikten sonra, 21 Mayıs'ta ise 5 aylık kızları Gözde mama yedirilip uyutulduktan sonra yine belirlenemeyen bir nedenle öldü.

Terzilik yapan ve zaman zaman farklı işlerle uğraşan baba Hacı Güler çocukalarının 3'ünün de 7 ay önce yeni yaptırdıkları odada gün içinde uyurken yaşamlarını yitirdiğini belirterek, şimdi 6.5 yaşındaki kızı Irmak'ın hayatından endişe ettiklerini söyledi. Eve girmeye korkar olduklarını anlatan Hacı Güler, yeni yaptırdıkları odanın kapısını kilitleyip akrabalarıyla birlikte yaşadıklarını söyledi. Çocuklarının ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucu beklediklerini vurgulayan baba Güler "Çocuklarımın 3'ü de gündüz vakti uyuduktan sonra uyanamadı. Otopsi yapıldı ve çıkacak sonucu bekliyoruz. Ölüm nedenlerinin tıbbi olarak açıklığa kavuşsun istiyoruz. Eve girmeye korkar olduk. O odanın kapısını kapadık ve akrabalarımızın yanında kalıyoruz. Çocuklarımın hiçbirinin hastalığı yoktu. Herşey eve yaptırdığımız yeni odadan sonra oldu. Sanki o odada bir şey onların uyumasını bekliyor. Uykuya geçtiklerinde bir daha uyanamıyorlar. İlk kızım Aybüke'nin otopsisi yapılmadı ama Enes ve Gözde'nin Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerinin sonucunu bekliyoruz. Çocuklarım neden öldü merak ediyoruz" diye konuştu.

Anne Zeynep Güler ise 3 çocuğunun ani ölümünün ardından yıkıldığını belirterek "Benim içim yanıyor. Ne olduğunu anlayamadan çocuklarımı bir bir kaybediyorum. Buradan tüm ilgilere sesleniyorum. Lütfen bizimle ilgilensinler. 3 evlat acısını yüreğimde yaşıyorum. Hayatta kalan tek evladım olan Irmak'ın yaşamından endişe ediyorum"dedi.