Okulun ilk günü açılan Kürtçe okulların dün mühürlenmesini protesto eden PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'li grup Cizre'de 4 okulu ateşe verdi. Molotof ve benzin dökülerek yakılan okulları itfaiye ekipleri güçlükle söndürdü. Okullarda büyük hasar meydana geldi.

Saldırganlar olay yerine yüzleri maskeli bir şekilde geldi. Cudi ve Sur mahallelerindeki Nur Atatürk Lisesi, Fatih İlk ve Ortaokulu, İstiklal İlkokulu ve İsmail Ebuliz İlkokulu'na molotof atıp, benzin döktüler. Okulları ateşe veren saldırganlar, daha sonra yangını söndürmeye gelen itfaiyeye de engel olmak için yola barikat kurdular. Saldırganlar, olay yerine giden polis ekiplerine de ses bombası, molotof ve taşlı saldırıda bulundular. Polis de gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın güçlükle söndürülürken, okullarda da büyük çapta kaza meydana geldi. Okullardaki masa, sıra ve kitaplar ise yanarak kullanılmaz hale geldi. Vatandaşlar da kovalarla su taşıyarak yangının söndürülmesine yardım etmeye çalıştı.