FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik olarak İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonlarda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı. Operasyonda örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından okunarak örgüt mensuplarına gönderilen ve örgüt mensuplarının konum ve birbirlerini tanımasını sağlayan 1 dolarlık 10 adet banknot ele geçirildi.

31 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda İstanbul Üniversitesi'nde örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen şüphelilere yönelik olarak İstanbul merkezli Tekirdağ, Denizli, Kocaeli, Kırklareli'nde yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı.

10 TANE 1 DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ikametleri ve İstanbul Üniversitesi'ndeki odalarında yapılan aramalarda , çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyalin yanı sıra örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından okunduğu ve örgüt mensuplarına gönderildiği bilinen örgüt mensuplarının konum ve birbirlerini tanımasını sağlayan 1 dolarlık 10 adet banknot ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.