Alaşehir'de dün gece başlayan ve halen devam eden sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, biri Soğuksu Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki 80 yaşındaki Macide Sınmaz ve Kenan Evren Caddesi'ndeki Şevket Döğer'e ait toprak sıvalı iki yığma tuğla ev, dün saat 10.00 sıralarında büyük bir gürültüyle yıkıldı. Alaşehir'in SİT ilan edilen sur içinde kalan bölgesindeki evlerden birinde uzun süredir kimsenin yaşamadığı öğrenildi. İstiklal Caddesi'ndeki iki katlı evde yaşayan Macide Sınmaz'ın, dün evinde düşüp yaralanması nedeniyle birlikte yaşadığı oğlu 38 yaşındaki Hayati Sınmaz ile Manisa Celal Bayar Hastanesi'nde olması olası bir faciayı önledi.

Hafriyatını bile kaldıramıyorlar

Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban, bölgenin SİT alanı olması nedeniyle yıkılan evlerin hafriyatını bile Anıtlar Kurulu'nun izni olmadan kaldıramadıklarını söyledi. Karaçoban, "Yıkılan İstiklal Caddesi'ndeki ev köşe başındaydı. Bu yüzden enkaz nedeniyle bulunduğu caddenin kısmen, kesiştiği Sakarya Caddesi'nin de tamamen trafiğe kapatılmasına neden oldu. Yıkılan binaların çevresini sadece güvenlik çemberine alabildik. Pazartesi günü Anıtlar Kurulu'ndan gerekli izinleri alıp enkazı kaldıracağız. Bölgenin SİT alanı olması nedeniyle burada evi olanlar bakım ve onarım yapamıyorlar. Diğer evler için de aynı tehlike söz konusu. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Yağış devam ediyor. İnşallah, başka yıkılan bina olmaz" dedi.

Evlerine bir çivi çakamamaktan yakınan mahalle sakinlerinden Turgut Usluer, mağdur olduklarını belirtti. Usluer, "Evlerimizin üzerimize yıkılmasından korkar olduk. İlçe çöplüğe döndü. SİT olduktan sonra ne onarım yapılıyor ne de yaptırılıyor. Çaresiz ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

PTT'den emekli memur Fatma Alevli de mahalledeki bakımsızlık nedeniyle sahipleri tarafından terk edilen evlerde haşeratların barındığını, alkol ve uçucu madde bağımlılarının sabahladığı yerler haline geldiğine dikkati çekti. Alevli, "Bu evlerin sahipleri ve belediye hiçbir şey yapmıyor. Polisi arıyoruz. Polis gelip, viran haldeki bu evlerdeki bu kişileri çıkartıyor. Ancak tekrar geliyorlar. Polis, devamlı bu kişilerin başında nöbet tutamaz. Bir an önce bunun önlemi alınmalı" dedi.