Konferansta konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, "Bizim beklentimiz, gerek ailemizin gerekse toplumun vicdanını, adalet duygusunu tatmin edici bir ceza verilmesidir. Bu dava sadece bizim ailemizin davası değil artık. Bu özgürlük isteyen, her vatandaşın eşit olduğu bir ülke isteyen herkesin davası" dedi.

Eskişehir'de 2 Haziran 2013’te, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek komaya sokulan, 38 gün sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'la ilgili davanın 5'inci duruşması, yarın (çarşamba) Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. Kayseri Emniyet Müdürlüğü, dava öncesi güvenlik için bazı önlemler almaya başlarken, Adliye Sarayı önünde de trafik düzenlemesi yapıldı.

Duruşma öncesinde de bugün CHP İl Başkanlığı'nca 'Ali İsmail Korkmaz' konulu konferans düzenlendi. Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'dan gelen annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz katıldı. CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Korkmaz Ailesi'ni Kültür Merkezi girişinde "Korkmaz Ailesi bizim en onurlu misafirlerimizdir" diyerek karşıladı. CHP'li gençler Emel Korkmaz'ın elini öptü. Emel Korkmaz, konferans öncesi gazetecilere, "Katiller cezalarını bulsunlar" dedi. Emel Korkmaz, "Yarınki duruşmadan karar çıkar mı?" sorusuna, "İnşallah, inşallah" yanıtını verdi.

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz da şunları söyledi:

"Yarın bir karar verilmesi noktasında bir beklentimiz yok ama savcı mütaalasını sunacak. Sunulan mütaalaya göre biz de son savunmalarımızı yapacağız. Büyük bir ihtimalle savunma avukatları son savunmalarını hazırlamak için bir ek süre isteyecektir. Mahkeme de büyük bir ihtimalle gelecek duruşmada nihai kararını verir. Bizim beklentimiz, gerek ailemizin, gerekse bütün toplumun vicdanını, adalet duygusunu tatmin edici bir ceza verilmesidir. Bu dava sadece bizim ailemizin davası değil artık. Bu özgürlük isteyen, her vatandaşın eşit olduğu bir ülke isteyen herkesin davası. Hatta, bu dava artık bizim davamız değil, çünkü biz ne yapsak Ali İsmailimiz geri gelmeyecek. Ama, yeni Ali İsmaillerin yitirilmemesi için, yeni annelerin ağlamaması için bizim öncülüğümüzde, bizim nezdimizde tüm toplumun davası. Umarız, verdiğimiz mücadeleyi en iyi şekilde neticelendiririz. Ferit Gedik’in, Abdullah Cömert’in davasındaki uygulamalar da bizi tatmin etmek bir yana, maalesef adalet duygusunu daha da zedeliyor."

Baba Şahap Korkmaz ise "İnşallah istediğimiz sonuç olur. İnşallah toplum adına yararlı bir sonuç olur. Biz kendi halimizden biliyoruz. Bizim yüreğimiz yanmış, çok şey tahammül etmiyoruz. Bu gayet normal çünkü evladın, yüreğinden bir parça çıkmış" diye konuştu.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan da "Kayseri’nin en şerefli, en yürekli misafirlerini ağırlıyoruz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti için kanını, canını, evladını vermiş bir aileyi misafir etmekten şeref duyuyoruz" diye konuştu. Korkmaz ve diğer toplumsal olaylarda hayatını kaybedenlerin anıldığı konferansa CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, Parti Meclisi üyesi Cemal Canpolat, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, çok sayıda partili ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katıldı.