Sosyal paylaşım sitelerinde çizgili eşofmanlı, elinde sopalı olarak görülen kişi olduğu iddia edilen 33 yaşındaki halk otobüsü şoförü S.K., Korkmaz cinayeti ile ilgili soruşturmayı yürüten polis ekiplerince adliyeye sevk edildi.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri, olay yeri yakınlarındaki 42 güvenlik kamerası görüntüleri ile sosyal paylaşım sitelerindeki görüntülerini inceledi. Olayların meydana geldiği bölgede, aralarında fırın ve diğer işyeri sahiplerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesine başvuruldu.

Görgü tanıklarının ifadeleriyle, güvenlik kamerası ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerdeki siyah çizgili eşofmanlı elinde sopa olan kişi olduğu iddia edilen S.K. dün gözaltına alındı. Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayını soruşturan ekip tarafından sorgulanan S.K., ifadesinde cinayet suçlamasını kabul etmedi. S.K.'nın ifadesinde olaylar sırasında ambulansa taş atan bir grupla tartıştığını söylediği belirtildi.

Ancak bazı görgü tanıkları, S.K.'nın göstericilere elindeki sopayla vurduğununu iddia etti.

Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayı ile ilgili suçlamaları kabul etmeyen S.K. bugün öğleden sonra adliyeye getirilirken basın mensuplarının “Ali İsmail Korkmaz'ı neden öldürdün?" sorusuna yanıt vermedi.

Bu arada ikinci bir otelin güvenlik kamerası görüntülerinin yer aldığı açılmayan CD görüntülerinin ise Jandarma Kriminal birimi tarafından açılarak cumhuriyet savcılığı yetkililerine teslim edildiği öğrenildi.