Bandırma Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören E.Ö., iddiaya göre, 3 ay önce birlikte olduğu erkek arkadaşı C.B.’den hamile kaldı. İlçede bulunan özel hastane geçen salı günü doğum yapan E.Ö., ikametgah adresi olarak Çanakkale'nin Biga İlçesi’ne bağlı İdriskoru Köyü'nü gösterdi.

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler E.Ö.'nün çocuğunu aşı için Sağlık Ocağı'na getirmemesi üzerine İdriskoru Köyü'ne gitti. Genç kadın sağlık çalışanlarına bebeğini Bandırma’da kaybettiğini söylemesi üzerine olayla ilgili Biga Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Biga Cumhuriyet Savcılığı, olay yerinin Bandırma olduğunu gerekçe göstererek dosyayı Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı E.Ö.nün Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunmaması üzerine kendisi ile ikiz kardeşi K.Ö.'nün yanı sıra annesi H. Ö. ve erkek arkadaşı C.B.’yi iletişim dinlemesine aldı. Yapılan dinleme sonrasında E.Ö. ve ikiz kardeşi güvenlik güçlerince Bandırma’daki konutlarında gözaltına alındı. E.Ö. ile ikiz kardeşi emniyetteki ifadelerinde, bebeği yastıkla boğduktan sonra çantaya koyup denize attıklarını söyledi. Bunun üzerine polis, anne H.Ö. ile erkek arkadaşı C.B.’yi de gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkeme çıkartılan E.Ö. ile ikizi K.Ö. 'kasten ve tasarlayarak adam öldürmek' suçundan tutuklandı. Erkek arkadaşı C.B. ile annesi H.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada denize atıldığı öne sürülen bebeğin bulunmasına yönelik arama çalışmalarına ise devam ediliyor.