Yangın Karaman'daki bir apartmanın 3. katında saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Taksi şoförü olan Mustafa Akbulut'un evinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını görenler durumu polise ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Alevlerin büyümesi üzerine itfaiye ekipleri yangına güçlükle müdahale etti. Komşuları, itfaiye ekiplerine ev sahiplerinin evde olduğunu söyledi. Bunun üzerine güçlükle içeriye giren itfaiye ekipleri 37 yaşındaki anne Elife Akbulut'un yanmış cesediyle karşılaştı.

Taksicilik yapan baba da yangını duyup eve geldi. Çocuklarını çıkartmak için eve giren baba, itfaiyenin de yardımıyla 4 yaşındaki Osman, 7 yaşındaki Rabia ve 10 yaşındaki Ayşe ile baba Mustafa Akbulut'u dışarı çıkarttı. 3 çocuk ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan 3 çocuk yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Baba Mustafa Akbulut'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


"Çocuklarımı kurtarın" demiş

Alevlerin arasından kurtulan Elife Akbulut'un 3'üncü kattan inip, komşuların ve o sırada gelen itfaiye ekiplerine 'Çocuklarımı kurtarın' dedikten sonra yere yığıldığı ifade edildi. Vücudunun büyük bir bölümünde yanıklar oluşan anne Akbulut'un ilk belirlemelere göre yoğun dumandan etkilenerek öldüğü belirtildi.

3 kardeşin ise el ele tutuşurken baygın halde bulunduğu ifade edildi.

Fatih Eğitim Çalışanları İlkokulu ve Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Ayşe Akbulut'un ise arkadaşları ve öğretmenlerine avukat olmak istediğini söylediği belirtildi. Kardeşi Raiba'nın ise okula yeni başladığı, ablasıyla birlikte aynı okula gidip geldiği kaydedildi.


YANGININ SEBEBİ

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yangının çıkış nedeninin elektrik kontağı olduğunu belirtti. Evde incelemelerde bulunan Çalışkan, şunları söyledi:

"Vahim bir olay. Bu olayın arkasında duracağız. Valimiz ve gerekli kişilerle istişaremizi yapacağız. Bu olayda eğer ihmal varsa, kimin ihmali varsa, bende dahil gereğini kesinlikle yapacağız. İhbarın ne zaman geldiği ve ekiplerin ne zaman olay yerinde olduğunu teker teker belirleyeceğiz. Yangın, elektrik kontağından çıkmış kısa sürede evi sarmış ve bu vahim durum ortaya çıkmıştır. Biz bu işin peşindeyiz. Hiç bir şey atlatmadan, varsa ihmal, her şeyi ortaya çıkaracağız."