Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'ndeki ormanlık alanda arazi taraması yapan jandarma ekibine ateş açıldı. Saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu.

Konyaaltı İlçesi Çakırlar mevkiinde saat 13.00 sıralarında arazi taraması yapan jandarma ekiplerine, ateş açıldı. Jandarmanın da karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş başından yaralandı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen yaralı uzman çavuş, doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Ekipler bölgede operasyon başlatırken, bölgeye özel harekat ekipleri de sevk edildi.

ANTALYA VALİLİĞİ SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Konyaaltı İlçesi'nde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce açılan ateş sonucu yüzüne isabet eden mermiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz'ün cenazesi, otopsi işlemleri için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. 

Konuyla ilgili Antalya Valiliği'nde yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Konyaaltı İlçesi Hacısekiler Mahallesi kuzey ve güney kırsalında 14 Kasım 2016 günü saat 07.00'den itibaren planlı arama tarama faaliyeti başlatıldığı vurgulandı. Ekiplerin faaliyetleri sürerken saat 11.30 sıralarında Hacısekiler Mahallesi'nin güneyindeki Girevit Dağı'nda 1 el silah sesi duyulduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan araştırmada 2'nci Jandarma Komando Bölüğü 4'üncü Tim Elemanı Jandarma Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz'ün yaralandığı tespit edilmiştir. Olay yerinde yapılan ilk incelemede söz konusu personelin ateşli silah ile yaralandığı tespit edilmiş ve personelin olay bölgesine sevk edilen 112 Acil Çağrı Ambulansı ile alınarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki sağlanmıştır. Yaralı personel, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Olay bölgesinde arama tarama faaliyetlerine devam edilmektedir."

ACI HABER İZMİR'DEKİ EŞİNE BİLDİRİLDİ

Antalya'da şehit düşen Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz'ün acı haberi, İzmir'in Bornova İlçesi Atatürk Mahallesi'nde yaşayan ailesi ve yakınlarını yasa boğdu. Bornova Atatürk Mahallesi'nde oturan eşi Ebru Doğruöz'e acı haberi, sağlık ekipleriyle birlikte gelen askeri yetkililer verdi. 

İzmir'de görevli olan Doğruöz'ün bir hafta önce geçici görevle Antalya'ya gittiği öğrenildi. Bir çocuk babası olan şehit Uzman Çavuş'un anne ve babasının Niğde'de yaşadığı belirtildi. Uzman çavuşun şehit haberini alan yakınları Atatürk Mahallesi'ndeki evine geldi. Doğruöz'ün oturduğu apartmana ve dairesinin bulunduğu balkona Türk bayrakları asıldı. Ailenin isteği üzerine şehidin cenaze töreninin yarın memleketi Niğde'de yapılacağı bildirildi.