Antalya'da 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yıl dönümünde hükümete yönelik protestolarını adresi tarihi Kalekapısı'ndaki Attalos Meydanı oldu. Meydanda ilk olarak Antalya Halkevi üyesi yaklaşık 50 kişi biraya geldi. Meydana boş ayakkabı kutuları bırakan eylemciler, tepkilerini ise büyük boyutlarda hazırladıkları ayakkabı kutusuna yazdı. Dev kutuya 'Şaka maka da iyi çaldık' yazısı yazıldı.

17 Aralık soruşturmasında adı geçen eski bakanlar Mumammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yan yana fotoğrafları 'Hortumgiller' yazılı dövizde biraraya getirildi. Halkevlerinin eyleminde yapılan açıklamada, "17 Aralık'ın yıldönümünde hırsızlık dosyasının üstünü kapatmak için başlatılan cemaat operasyonları ve dün verilen İstanbul Başsavcılığı kararıyla 17 Aralık hırsızlık operasyonu tamamen kapatıldı. 17 Aralık AKP tarafından sıfırlanmış oldu" ifadelerine yer verildi.

Grup adına açıklamayı yapan Halkevleri Akdeniz Temsilcisi Kutay Meriç, "Hırsızlığın yoksulluğun olağan kabul edildiği, 'çalıyorlar ama iş yapıyorlar' düşüncesinin geçerli olduğu bir ülke haline gelmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Attalos Meydanı'ndaki ilk eylem Halkevleri üyelerinin ayakkabı kutusundan bir adet ekmek çıktı. Gruptakiler, bunun, Gezi Parkı protestoları sırasında polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi üzerine 269 gün boyunca komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın alamadığı ekmek olduğunu söyledi.

Antalya'da günün ikinci protestosu taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde başladı. Burada toplanan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Attalos Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Siyah maske takan eylemciler ıslıklarla ve çaldıkları düdüklerle hükümeti protesto etti. Grup adına meydanda yapılan açıklamada, "Uçaklar, gemiler alan bin odalı saraylar yapıp 'Benim değil milletimin' diyenleri, kıyafeti kirlenmesin diye göçük altından kurtulan işçiye sarılmayan, 'Bu işin fıtratında ölmek var' diyenleri unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerine yer verildi.

Antalya'da polis her iki eylemi de uzaktan takip etmeyi tercih ederken, meydana yakın noktalarda TOMA ve çevik kuvvet polisi konuşlandırıldı.