Araç takip sistemleri, ülkemizde yeni yeni duyduğumuz ancak profesyonel firmalar tarafından uzun bir süredir kullanılmakta olan bir sistem. Araç takibinin önemi ve faydaları, sektöre göre değişmektedir. Örnek vermek gerekirse bir rent a car firması, araçların ve işin takibi açısından araç takip mekanizmasını kullanabilir. Arka planda araçların güvenliği, hız durumu ve olası kaza durumlarının takibi için bu gerekli olabilir. Ancak bir lojistik, kargo ya da dağıtım firması araç takip sistemini bundan daha farklı amaçlar ile kullanmaktadır. Yani kullanım amacı sektörel bazda değişen bu sistem, kalitesi ve verim yaratmadaki etkinliği ile oldukça öne çıkmaktadır. Bu ihtiyacı gören, markaların ulaşım operasyonlarında kalite yaratmak isteyen bir anlayışa sahip Turuncu Araç Takip, son derece gelişmiş takip sistemi ile uygun bütçelerle bu sistemi tüm firmalara sunuyor.

Araç takip sistemi ile ne kazanacaksınız?

Günümüzün firma bazında, özellikle de her an sahada olan ve etkin bir ulaştırma ağına sahip firmalar açısından en önemli gider kalemleri yakıttır. Yakıtın takibi, rotaların analiz edilmesi ve iyileştirilmesi firmalar için son derece önemli bir maliyet kalemini kısacaktır. Yüksek yakıt masraflarından kurtulmak, daha iyi rotalar belirleyerek etkin bir hat kurmak adına bu sistemler son derece faydalıdır. Her araç takip mekanizmasının üzerinden bulunan GPS sistemi sayesinde aracın o an koordinat olarak nerede olduğu veri aktarımı merkezine ulaşmaktadır, bunun yanı sıra aracın o anki hızı da araç takip sistemine yansıyor. Aracın hızını takip ederek firma içi prosedürlere sürücünün uygunluğunu da doğal bir şekilde test edebilir, kontrol edebilir ve kuralların dışına çıkan personellerinizi bilgilendirebilirsiniz.

Araç takip sisteminin bir diğer olumlu özelliği ise, araçların kullanım durumunun anlık takip edilebilmesi ile birlikte yine ek bir maliyet kalemi yaratan mesai dışı kullanımı ortadan kaldırmaktır. Mesai dışı kullanımların anlık olarak tespit edilebildiği bu sistem sayesinde araç takip size gereksiz, fazla kullanımları anında raporlayabilir. Birçok firmanın boğuştuğu en büyük dertlerden birisi de şirket araçlarının gereksiz kullanımları ve bundan dolayı doğan araç hasarları, yakıt giderleri gibi problemlerdir. Günümüzün araç takibi bakımından en gelişmiş altyapısı olan araç takip sistemi ile birlikte artık bu maliyetler de ortadan kalkacaktır. Araçların mesai dışı kullanımlarının verileri anlık olarak ana merkeze iletilecek ve siz de anında bilgilendirme ve uyarı ile çalışanlarınıza bildirim gönderebileceksiniz.

Filolar için araç takip sistemi

Filolara sahip firmaların araçlarını rahat bir şekilde takip edebilmesi ve saha organizasyonunu verimli bir şekilde yürütebilmesi adına filo takip sistemleri de kullanılan diğer bir altyapıdır. Pazarlama firmalarının, lojistik ve dağıtım firmalarının tercih ettiği bu sistemi, rent a car firmaları da kullanmaktadır. Filo kiralama sistemlerine sahip olan rent a car firmaları, araçların anlık olarak nerede olduğunu, hangi hızda kullanıldığını görebilir ve firma prosedürlerne uygunluğunu denetleyebilir. Bu anlamda filo takip sistemleri son derece etkin bir denetleme ve kontrol mekanizması olarak her markanın kullanması gereken bir yapıdır. Turuncu Araç Takip firması, gerek standart araç takipte gerek de filo takip sistemlerinde Türkiye'de alanındaki lider firma olarak, birçok kurumsal markanın çözüm ortağıdır.