Şırnak Silopi'ye askeri sevkiyat başladı. Ankara'da bulunan tanklar ve tank kurtarıcıları, Çankırı'da bulunan tekerlekli araçlar ve iş makinaları, Şırnak Silopi'ye doğru harekete geçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin içinde ciddi bir terörle mücadele olduğunu ve sınırın öbür tarafında da önemli gelişmeler yaşandığını hatırlattı. Her türlü ihtimale önceden hazırlıklı olmanın gerektiğini belirten Bakan, bunun da hazırlıkların bir parçası olduğunu vurguladı. Irak ile temasların devam ettiğini belirten Bakan Işık, Türkiye'nın kırmızı çizgileri olduğunu ve o çizgiler aşılırsa Türkiye'nin gereğini yapacağını söyledi.

Işık şöyle devam etti: "Şu anda diyaloglarımız devam ediyor. Öyle bir durum söz konusu değil. Musul'un demografik yapısını değiştirecek gelişmeler Türkiye'nin kırmızı çizgisidir. Bu konular Irak ile ve koalisyonla görüşülüyor. Bu arada Türkiye tabii ki gereken hazırlığı yapıyor. Terör tehditlerine asla müsade etmeyeceğiz. Türkiye olarak her ihtimale hazırız."